Published On: joi, iun. 8th, 2017

Marian Dragomir si-a tinut promisiunea si a venit cu autobuzul la munca: “Timpii de asteptare in statii sunt o problema reala”

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa primarul Marian Dragomir a discutat despre cum a evoluat transportul in comun din municipiu de cand a inceput mandatul sau. Acesta a subliniat ca ceea ce a promis in campania electorala nu a ramas doar promisiuni, subliniand faptul ca in prezent studentii beneficiaza de abonamente gratuite, ca si pensionarii si ca inca se incearca obtinerea aceluiasi lucru si pentru elevi. Totodata acesta a spus ca parcul auto Braicar va continua sa se mareasca de la an an si ca in viitorul apropiat, poate chiar din acest an, brailenii se vor bucura de primele statii smart.

“In campania electorala ne-am asumat pe transport din ce imi aduc eu aminte ca vom da abonamente gratuite studentilor, lucru pe care l-am facut, vom mentine abonamentele pentru elevi si am avut acea incercare de a da si elevilor abonamente gratuite, dar Prefectura a avut un punct de vedere diferit , am initiat procedura pentru in Parlament, vrem sa dam elevilor abonamente reduse cu minim 50% pe tot parcursul anului calendaristic, exact cum este prevazut in textul de lege, le-am mentinut pe cele pentru pensionari", a spus Marian Dragomir.

Mai mult acesta a fost intrebat daca a mers saptamanul cu autobuzele, asa cum a promis la inceputul mandatului, cand a zis ca saptamanal va veni la munca cu mijloacele de transport in comun. Acesta a spus ca nu a mers saptamanal, dar a facut-o lunar. In timpul acestor calatorii edilul sef a remarcat faptul ca timpii de asteptare in statii este unul ridicat, iar acesta este principalul motiv pentru care parcul auto Braicar se mareste.

“Saptamana nu, lunar da. Am constatat de multe ori ca mai exista intarzieri in trafic si acesta este motivul pentru am alocat bani suplimentari din bugetul Municipiului Braila pentru a avea inca 20 de autobuze noi care vor veni in doua loturi diferite, unul ar trebui sa vina din estimarile pe care le avem in termen de 30 de zile de la incheierea contractului care va avea loc in zilele urmatoare, daca nu vor exista contestatii. Al doilea lot de autobuze in 30 de zile de la livrarea primului lot, concret in luna august vom avea noile autobuze, tocmai pentru a reduce timpii de asteptare in statii pe care i-am constatat si eu ca sunt o problema reala. Am mers cu mai multe linii din mai multe zone ale orasului, inclusiv dimineata. Am avut momente in care am constatat ca autobuzul nu pleca dimineata din Vidin la ora la care trebuia. Am comunicat acest lucru catre conducerea Braicar si am solicitat sa se ia masuri si din cate am inteles s-au remediat aceste probleme. Primesc de multe ori mesaje private pe Facebook prin care mi se comunica ore la care autobuzul intarzie la anumite momente”, a adaugat sursa citata.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>