Published On: vin, iun. 9th, 2017

Marian Dragomir: “Recunosc, pe domeniul cainilor maidanezi nu am facut lucruri palpabile, cu exceptia sterilizarilor”

In cadrul ultimei conferinte de presa primarul Marian Dragomir a vorbit despre reusitele si nereusitele sale de cand preluat conducerea orasului Braila. Ca si reusite, edilul sef a subliniat investitiile de la transportul public, acolo unde anul trecut s-au achizitionat mai multe autobuze noi, iar in acest an lotul Braicar se va mari cu inca 20 de autovehicule, atragerea de investitori, precum chinezii care au preluat Armonia Mall, etc. De cealalta parte, primarul a punctat doua dintre problemele pe care brailenii si le doresc cu ardoare rezolvate: maidanezii si gropile. In ceea ce priveste gropile Dragomir s-a aratat dezamagit de birocratia din sistem, pentru ca el ar fi inceput lucrarile la strazi mult mai devreme daca nu ar fi existat contestatii la acesta licitatie. In privinta cainilor, edilul sef recunoaste ca nu a facut lucruri palpabile pentru a diminua simtitor numarul cainilor din municipiu, pana in prezent fiind efectuate doar actiuni de sterilizare si foarte timid s-au ridicat cativa caini. Dragomir a spus in diferite randuri ca si-ar dori ba inchirierea, ba construirea unui padoc. La construirea unui padoc s-a renuntat, deoarece s-a concluzionat ca investitia pe termen lung nu este echitabila. Totusi, Primaria incearca sa realizeze un parteneriat cu un ONG din Germania pentru extinderea adapostului din Lacu-Sarat sau pentru construirea unui nou padoc.

"Recunosc, pe domeniul acesta nu am facut lucruri palpabile, cu exceptia sterilizarilor.(…) Am initiat acele actiuni de sterilizare pe care le vom continua, am ridicat si foarte multi caini, am fost si amendati de catre Directia Sanitar-Veterinara pentru ca am depasit numarul de caini din adapost, am initiat doua discutii pentru construirea unui nou adapost de caini. Am purtat multe discutii pentru a gasi solutia optima de reducere a numarului cainilor fara stapan. Prin sterilizare, noi doar reducem inmultirea cainilor in viitor si nu rezolvam o problema de moment. Ridicarea cainilor ar fi fost un lucru care nu era legal si ar fi presupus aglomerarea adaposturilor. DSV ne-a cerut sa respectam numarul de caini pe metrul patrat. Ne ramane ca solutie, in iunie, un parteneriat cu un ONG din Germania, privind extinderea adapostului din Lacu-Sarat sau un nou adapost”, a spus Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>