Published On: vin, iun. 9th, 2017

Marian Dragomir: “Recomand tuturor asociatiilor de proprietari ca atunci cand au probleme legate de fraude, sa se adreseze direct Politiei”

Joi, 08 iunie, in cadrul unei conferinte de presa primarul Marian Dragomir a vorbit despre problemele care sunt reclamate de cetateni, despre reclamatiile acestora cum ca administratorul fura din banii asociatiei. Edilul sef a spus ca potrivit legislatiei in vigoare, Primaria nu se poate implica in rezolvare acestor probleme, acest lucru intrand in atributiile Politiei. Primaria poate doar sa se implice in coordonarea concursurilor pentru atestarea administratorilor.

“Noi avem obligatia sa coordonam organizarea acelor concursuri prin care administratorii dobandesc atestatele. Avem posibilitatea de a verifica si trebuie sa verificam daca un administrator este atestat. In schimb, eu le recomand tuturor asociatiilor de proprietari ca atunci cand au probleme legate de fraude, sa se adreseze direct Politiei, pentru ca este situatia cea mai corecta, deoarece ei au angajat administratorul, ei si-au ales presedintele de asociatie, iar cei care au rol determinant in constatarea fraudelor sunt cei de la Politie. Din punctul meu de vedere, rolul Primariei este de a verifica si de a urmari ca administratorii sa fie in regula din punct de vedere al documentelor pe care acestia le au cand indeplinesc aceasta functie, dar pentru constatarea anumitor fraude, eu recomand sa se adreseze direct Politiei, care este institutia care poate sa ia si masuri”.

E un caz celebru, cel a asociatiei din Vidin. E o situatie jenanta, acestia au transmis documentele asociatiei catre Primarie in mai multe cutii. Primaria le-a ridicat de la posta, ulterior au solicitat sa le restituim documentele, numai ca neavand o conducere statutara aleasa nu am avut cui sa le restituim… Le-am recomandat pentru acele fraude si pentru faptul ca in trecut administratorul de acolo se spunea ca fugise cu o suma de bani sa se adreseze Politiei, lucru pe care l-au facut si in final noi am returnat aceasta documentatie si corespondenta catre Politia Economica“, a declarat Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>