Published On: lun, iun. 19th, 2017

Ludovic Orban este noul presedinte PNL / Liberalii braileni au pierdut toate pozitiile importante dupa ce l-au sustinut pe Cristian Busoi

Fostul parlamentar liberal Ludovic Orban a fost ales presedinte al PNL, cu 3518 voturi, castigand astfel alegerile interne cu un procent de 78%. Contracandidatul sau Cristian Busoi a primit 952 din voturi, iar 34 de voturi au fost nule , conform rezultatelor oficiale anuntate in Congresul PNL.

Presedintele Curtii de Arbitrat este europarlamentarul Daniel Buda, ales cu 1984 din totalul de 4769 exprimate. Au fost si 113 voturi nule, conform anuntului facut de Mircea Toader. Presedintele Comisiei Nationale de Revizie si Cenzor este Mihai Barbu, ales cu 2479 de voturi din totalul de  4435. Un numar de 59 au fost nule.

"Va multumesc pentru increderea voastra, ma onoreaza şi ma obliga. De astazi(n.r. sambata, 17 iunie, ziua in care a castigat alegerile), pentru mine, viata este mai grea, port pe umeri o raspundere uriaşa, de a transforma PNL in forta politica de care are nevoie Romania. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL şi contine germenii viitoarei victorii PNL pentru Romania. PNL va fi un partener loial, transparent pentru presedintele Klaus Iohannis. Ma voi bate cu toata forta mea, cu toata energia mea, pentru a reusi in 2019 sa castigam alegerile prezidentiale, sa obtinem un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar apoi sa castigam alegerile locale. sa redam sansa de modernizare, crestere economica, in alegerile locale. Obiectivul meu este castigarea alegerilor parlamentare care sa arate un PNL care trebuie cu adevarat ce va face pentru tara. Dumnezeu sa ne ajute", a spus in discursul sau Ludovic Orban, dupa ce a fost anuntat oficial ca presedinte al PNL.

In aceasta batalie, pentru sefia PNL, liberalii braileni l-au sustinut pe Busoi. Deputalul Vasile Varga, a candidat pe lista lui Cristian Busoi, pentru functia de vicepresedinte pe justitie si drepturi cetatenesti. Dupa victoria lui Orban, pe aceasta pozitie a fost numit deputatul de Timis Ben-Oni Ardelean. Mai mult, vicepresedinte pentru Regiunea Sud-Est, de care apartine si PNL Braila, a fost ales Victor Paul Dobre, deputat de Galati.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>