Published On: mie, iun. 7th, 2017

Interlopul “Romica Catali” a fost eliberat din inchisoare

La inceputul primaverii interlopul Radu Bogateanu, zis “Romica Catali”, liderul celei mai mari retele de proxenetism cu care s-au confruntat anchetatorii braileni fusese trimis dupa gratii pentru  6 ani si 3 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de trafic de persoane. Acesta fusese condamnat alaturi de mai multi membtri ai gruparii, impreuna totalizand aproximativ 25 de ani de inchisoare. Desi a petrecut doar 3 luni de inchisoare, Catali este acum liber dupa ce a reusit sa obtina liberearea conditionata. In martie, imediat dupa ce s-a dat sentinta, Catali a fost incarcerat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati. Ulterior, acesta a fost mutat la Penitenciarul Braila unde nu a petrecut prea mult timp, intrucat a fost eliberat. Cererea privind liberarea conditionata a fost inregistrata la Judecatoria Galati, in data de 4 aprilie 2017, dupa cum se poate observa pe site-ul instantei. Nu a trecut prea mult timp si s-a dat verdictul, in favoarea celui condamnat.

“Admite cererea de liberare conditionata formulata de petentul condamnat Bogateanu Radu. Dispune liberarea conditionata a condamnatului Bogateanu Radu din executarea pedepsei de 6 ani si 3 luni inchisoare, aplicata prin sentinta penala a Tribunalului Braila, in baza careia s-a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii. Onorariul partial al aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 70 lei, va fi avansat din fondul Ministerului Justitiei catre Baroul de Avocati Galati. Cheltuielile judiciare avansate de stat vor ramâne in sarcina acestuia”, este solutia pronuntata de Judecatoria Galati.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Galati si aici s-a dat solutia finala, la data de 26 mai 2017. Decizia a fost in favoarea lui Bogateanu. “Respinge ca nefondata contestatia formulata de Parchetul de pe langă Judecatoria Galati impotriva sentintei penale din 11.04.2017 a Judecatoriei Galati. Definitiva”, este solutia Tribunalului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>