Published On: lun, iun. 19th, 2017

Inca o medalie pentru handbalul brailean / LPS Braila a devenit vicecampioana nationala la junioare II

Viitorul handbalului brailean suna foarte bine. Dupa ce HC Dunarea Braila a reusit sa obtina titlul de vicecampioana nationala, iar LPS Braila a castigat medalia de bronz la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar, aceeasi echipa de la LPS, a reusit in aceast weekend clasarea pe pozitia a doua la campionatul national de junioare II. Fetele pregatite de Eugen Jelesneac si Cristian Cezar Preda au pierdut finala cu CSM Bucuresti, echipa in fata careia castigase in faza grupelor de la turneul final. Calificate in semifinale de pe locul 1 in grupa, la egalitate de puncte cu CSM bucuresti, dar cu victorie in fata acestora, LPS Braila a intalnit in semifinale pe LPS Slatina.

Meciul din semifinale, in compania celor de la Slatina, a fost unul plin de evenimente si dramatism. La finalul timpului regulamentar scorul a fost unul egal, 19-19. In prelungiri s-a mers cap la cap pana la ultima faza cand, la scorul de 23-22 pentru brailence, arbitrii au dictat aruncare de la 9 metri pentru jucatoarele de la Statina. Eugen Jelesneac a protestat la decizia arbitrilor si a fost trimis in tribuna, dar aruncarea celor de la Slatina a fost ratata si Braila s-a calificat in finala.

In finala de duminica, desfasurata la 12:00, LPS Braila a infruntat CSM Bucuresti. Oboseala din meciul din semifinale si-a spus cuvantul in ultimul act al competitiei, iar CSM Bucuresti s-a impus cu 26-16 (13-8). Bucurestencele au marcat in primul minut al meciului, apoi Nicoleta Popa a egalat la 1. Dupa acest gol al brailencelor, jocul a curs intr-o singura directie. CSM Bucuresti s-a distantat la 4 goluri in minutul 7, scor 1-5. Cea mai mare diferenta din prima repriza a fost de 6 goluri, scor 5-11 in minutul 18, iar la pauza bucurestencele au intrat cu un avantaj de 5 goluri, scor 8-13. In partea a doua ecartul dintre cele doua formatii a continuat sa se mareasca, ajungand in minutul 40 chiar la 12 goluri. In final CSM Bucuresti a castigat cu 26-16 si a devenit campioana nationala la junioare II, iar LPS Braila a cucerit medaliile de argint, situatie similara cu clasamentul din Liga Nationala de senioare.

Mirabela Cotet a fost desemnata cel mai bun pivot al turneului final de handbal junioare II.

Lotul echipei LPS Braila a fost urmatorul: Ana Maria Micu, Alexandra Perianu, Ana Caraman – portari, Mirabela Cotet, Diana Gaspar, Alexandra Vrabie, Alexandra Oprea, Natalia Teodor, Nicoleta Popa, Ana Maria Cazan, Ana Stan, Iasmina Ichim si Iulia Sava. Antrenori: Eugen Jelesneac si Cristian Cezar Preda.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>