Published On: mie, iun. 21st, 2017

In prima jumatate a anului jardarmii braileni au fost prezenti la datorie / Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut s-au efectuat cu 23% mai multe misiuni

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa, comandantul Jandarmeriei Braila, Vasile Mot a vorbit despre actiunile intreprinse de institutie de la inceputul anului pana in prezent. In primele sase luni ale acestui an au fost organizate 314 misiuni de asigurarea ordinii publice. Comparativ cu anul trecut, in aceeasi perioada, au fost realizate cu 23% mai multe misiuni. In aceste sase luni jandarmii braileni au participat la diferite evenimente, de la proteste si mitinguri ale cetatenilor la manifestatii religioase si vizite oficiale. Mai mult, in aceasta jandarmii sunt prezenti si la centrele unde se sustin examenele din cadrul Evaluarii Nationale si vor fi prezenti si la centrele unde se va desfasura si examenul de Bacalaureat.

“Am ales sa organizam aceasta conferinta de presa pentru a creste nivelul de transparenta. Pentru a avea un subiect de discutie, am evaluat activitatea desfasurata de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Braila pe primele sase luni ale anului. Concluziile la care am ajuns merita prezentate publicului. In baza acestora ne-am stabilit directiile de actiune pentru cel de-al doilea semestru al acestui an. In primele sase luni ale acestui an, activitatea unitatii s-a desfasurat pe palierele principale, respectiv asigurare respectarea ordinii publice  si mentinerea ordinii publice in cooperare cu structurile de politie. Principala misiune a Jandarmeriei, recpectiv asigurarea ordinii publice, am executat in prima parte a anului 314 misiuni de asigurarea ordinii plublice, cu o crestere de 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel am executat 74 de misiuni de asigurarea ordinii publice pe timpul desfasurarii unor actiuni de protest, marsuri, 32 de misiuni pe timpul manifestarilor culturale, 28 de misiuni la diferite manifestari cu caracter religios. De asemenea, am fost prezenti si la 45 de evenimente sportive si la 2 vizite oficiale.(…) In acest moment unitatea actioneaza pentru mentinerea si respectarea ordinii publice la centrele de evaluare si examen pentru Evaluarea Nationala si vom fi prezenti si la examenul de Bacalaureat. Astazi, pe timpul desfasurarii probei la matematica in municipiu au actionat 36 de jandarmi, iar in judet 12.

Pentru viitorul apropiat ne dorim mentinerea unui climat de siguranta la evenimentele pregatite pentru Zilele Orasului si ale Marinei, iar ca un obiectiv mai indraznet ne dorim ca la finalizarea sezonului estival sa nu fie inregistrat niciun eveniment negativ in Statiunea Lacu Sarat”, a declarat Vasile Mot.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>