Published On: lun, iun. 26th, 2017

GALERIE FOTO: Politistii braileni lupta pentru a combate talhariile si furturile din curti

Zilele acestea, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila au transmis cetatenilor municipiului Braila recomandari pentru prevenirea talhariilor si a furturilor din curti si anexe gospodaresti.

Demersurile oamenilor legii s-au inscris in doua campanii preventive aflate in derulare in judetul Braila, respectiv Campania de prevenire a furturilor din curti si anexe gospodaresti „Ai grija de siguranta gospodariei tale!” si Campania de prevenire a talhariilor „Fii precaut! Talharia te poate afecta grav!”.

Activitatile au fost desfasurate de politisti de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii si de la Biroul Proximitate si au vizat zone precum Radu Negru, Soseaua Buzaului, Piata Vidin si cartierul Brailita. Persoanelor intalnite pe strada le-au fost prezentate imprejurarile si atitudinile care favorizeaza savarsirea acestor infractiuni, modul in care actioneaza de obicei infractorii si importanta luarii unor masuri elementare de protectie a bunurilor personale, fiindu-le oferite si pliante cu recomandari preventive.

Intrucat riscul de victimizare prin infractiuni de talharie creste in sezonul cald, cand tinutele lejere lasa la vedere obiecte tentante pentru infractori (bijuterii, ceasuri etc.), oamenii legii le-au sfatuit, indeosebi pe doamne si domnisoare, sa nu afiseze ostentativ bunuri de valoare si sa nu poarte asupra lor sume mari de bani. Totodata, politistii le-au recomandat acestora sa evite sa iasa pe strada neinsotite dupa lasarea intunericului, iar in cazul unei agresiuni, sa renunte la bunurile vizate de infractori, daca integritatea corporala sau viata le sunt puse in pericol.

Un accent deosebit a fost pus si asupra riscurilor la care cetatenii se expun atunci cand folosesc telefoanele mobile pe strada, atat din cauza faptului ca respectivele obiecte pot atrage atentia infractorilor, dar si a faptului ca folosirea acestora distrage atentia utilizatorului de la ce se intampla in jurul sau.

Pentru a preveni furturile din curti si anexe gospodaresti, cetatenii au fost sfatuiti sa nu permita accesul in curte persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea, sa fie discreti in privinta bunurilor pe care le detin, sa tina poarta incuiata, chiar si atunci cand sunt acasa, si sa apeleze la sprijinul unei persoane de incredere care sa le supravegheze locuinta atunci cand lipsesc pentru perioade mai mari de timp.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>