Published On: mar, iun. 27th, 2017

GALERIE FOTO: Marian Dragomir: “In aceasta perioada in Braila se testeaza primul autobuz electric / Calatorii il pot testa gratuit”

Astazi, edilul sef Marian Dragomir a anuntat cetatenii braileni, in stilul care ne-a obisnuit deja, pe pagina sa de socializare, ca in aceasta perioada, in oras se afla in teste primul autobuz electric. Primarul sustine ca va mai cumpara 20 de autobuze diesel: 16 de medie capacitate si 4 de mica capacitate pentru reducerea timpului de asteptare in statii.

Mai mult acesta a precizat ca in anii urmatori, Primaria Braila, in cadrul proiectului de modernizare a unor strazi din oras, va incuraja  transportul ecologic cumparand tramvaie noi si autobuze electrice.

Saptamana aceasta in Braila va circula primul autobuz electric de la Solaris. Calatorii pot testa gratuit autobuzul electric.

Primaria Municipiului Braila va cumpara anul acesta 20 de autobuze diesel: 16 de medie capacitate si 4 de mica capacitate pentru reducerea timpilor de asteptare in statii.

Anii viitori Primaria Braila va cumpara tramvaie noi si autobuze electrice pentru a incuraja transportul ecologic in cadrul proiectelor de modernizare a strazilor: Grigore Alexandrescu (de la Bariera pana la Soseaua de centura), Baldovinesti (de la Dorobanti pana la Dedeman), Calea Galati (de la Dorobanti pana la Independentei), Octav Doicescu si Costache Negruzzi. Modenizarea acestor strazi presupune schimbarea liniei de tramvai, covor asfaltic, spatii verzi, trotuare, piste de biciclete acolo unde strada permite, autobuze electrice si tramvaie noi.

Pretul unui autobuz electric este cel putin triplu fata de pretul unui autobuz diesel, dar trebuie sa avem in viitor si optiunea unui transport ecologic.

Exceptional de silentios, fara emisii care polueaza, design modern, tehnologie inovativa, costuri de exploatare reduse, Solaris Urbino Electric varinata de 12 m. lungime, poate fi unul din autobuzele ce vor circula anii viitori in Braila.

Asteptam si celelalte societati concurente sa ne ofere posibilitatea de testa autobuzele electrice pe care le produc si sunt convins ca la licitatie va castiga cel mai eficent”, a scris primarul pe pagina sa de socializare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>