Published On: vin, iun. 30th, 2017

GALERIE FOTO: Jandarmii braileni vor mentine ordinea si siguranta publica in statiunea Lacu Sarat

In vederea asigurarii masurilor de ordine si siguranta publica in statiunea Lacu Sarat, si in vara aceasta, jandarmii sunt alaturi de brailenii si turistii veniti in statiune, atat prin misiuni de ordine publica, cat si prin activitati de informare si prevenire a faptelor antisociale.

Patrulele Postului de Jandarmerie Lacu-Sarat actioneaza zilnic pentru linistea cetatenilor si sunt sprijinite, prin actiuni punctuale, de echipaje de interventie, ce sunt pregatite in fiecare moment sa actioneze in cel mai scurt timp.

Pe linia activitatilor de informare-prevenire, jandarmii braileni poarta discutii cu turistii in vederea adoptarii unor comportamente antivictimale si prosociale, pentru atingerea unui deziderat propus la nivelul inspectoratului – niciun furt in statiune (de pe plaja, din camerele de hotel sau din auto).

In cadrul acestor discutii, jandarmii braileni impart flyere cu urmatoarele recomandari:

– turistii sa nu lase bunurile de valoare pe plaja sau in autoturisme, pentru a nu atrage privirile persoanelor certate cu legea;

– sa se asigure intotdeauna ca au incuiat usa si au inchis ferestrele camerei unde sunt cazati, atunci cand parasesc unitatea de primire turistica;

–  sa acorde o atentie deosebita copiilor, care se pot rataci cu usurinta in locurile aglomerate si sa le explice ca nu este bine sa intre in vorba cu persoane straine si nici sa accepte diferite obiecte de la necunoscuti sau sa urce in masinile necunoscutilor sub diverse pretexte;

 – sa invete copilul ca, daca se pierde de parinti, sa ramana in zona unde i-a vazut ultima data si sa apeleze la o patrula de siguranta publica.

Din cauza temperaturilor ridicate inregistrate in aceste zile, jandarmii vin si cu alte recomandari: – Sa nu consumati alcool, cofeina sau bauturi cu mult zahar; -Nu iesiti afara la orele de varf, intre 11.00 si 18.00; – Beti cat mai multa apa (cel putin 2-3 litri pe zi); – Acoperiti-va capul si gatul si purtati haine lejere, din fibre naturale.

Totodata, oamenii legii amintesc: In timpul caniculei, in masina temperatura poate fi mortala!: La o temperatura exterioara de 26 grade Celsius: dupa 20 de minute, in masina se pot inregistra 43 de grade; dupa 40 de minute, in masina se pot inregistra 48 de grade; dupa 60 de minute, in masina se pot inregistra 51 de grade.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>