Published On: joi, iun. 15th, 2017

Francisk Chiriac: “Unii functionari publici din CJ nu fac nimic… timpul trece, leafa merge”

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Chiriac a spus ca mai multi functionari publici din cadrul CJ nu-si indeplinesc obligatiile din fisa postului, sustinand chiar ca nu fac nimic, ca-si primesc leafa pe “ochi frumosi”. Acesta a spus ca in prezent nu poate lua masuri pentru a remedia aceasta problema grava, respectivii functionari fiind evaluati si sanctionati de o comisie formata tot din functionari publici. Chiriac spera ca in viitorul apropiat Codul Administrativ va fi modificat, astfel incat cazurile de acest gen sa dispara. Seful judetului spera ca odata cu modificarea acestui cod functionarii publici care nu-si indeplinesc obligatiile din fisa postului vor trasi la raspundere si vor primi sanctiuni reale.

“Eu am avut speranta ca prin venirea mea aici, avand experianta atat din privat, cat si cea guvernamentala, le va schimba mentalitatea. Din pacate m-am inselat. Se pare ca au mai multe beneficii si drepturi decat obligatii. Sper ca in viitorul apropiat Parlamentul va vota modificarea Codulul Administrativ, astfel incat raspunderea pe partea de implementare sa vina catre functionarii publici, nu catre conducatorii autoritatilor publice locale, pentru ca nu sunt ei in masura si nu este corect ca ei sa scrie caiete de sarcini, sa urce pe SEAP anumite lucrari, este in atributul lor, in fisa lor de post. Aceasta modificare a Codului Administrativ prin masurile care se vor schimba acolo ii va determina sa munceasca cu mai mult aplomb si sa-si asume aceste responsabilitati.

Functionarii din CJ nu fac nimic… timpul trece, leafa merge. Una din metodele de sanctionare este Comisia de Disciplina din care fac parte tot ei, nu exista o comisie mixta sau un alt organism care sa vina si sa le analizeze activitatea, ceea ce este un lucru foarte rau din punctul meu de vedere. Aceasta este o situatie generala. Eu cred ca si in alte consilii se intampla la fel. Din punctul meu de vedere mai mult de jumatate din functionari nu-si indeplinesc obligatiile din fisa postului. Evaluarea este facuta de seful lor ierarhic, care este tot functionar public. Cand ma duc la un functionar public si ii cer sa-mi faca “x” document fie nu-l face, fie amana, fie spune ca nu are cadru legal, ceea ce mie mi se pare incorect. (…)Sunt unii functionari care muncesc mult mai mult decat fisa postului prevede, pentru a acoperi partea de munca a celorlati colegi. Mie imi pare rau ca ei intre ei se acopera unii pe altii. Cei care muncesc ii acopera pe cei care nu muncesc, ceea ce din punctul meu de vedere este un lucru grav”, a spus Francisk Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>