Published On: vin, iun. 16th, 2017

Francisk Chiriac dupa inundatia de la spital: “Daca echipamentele medicale au fost afectate, constructorul va plati”

In cadrul celei mai recente conferinte de presa, presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Chiriac, a spus ca a fost personal in inspectie la Spitalul Judetean, dupa ce doua sali de operatii au fost inundate. Acesta a dorit sa vada care sunt pagubele rezultate din cauza acestei probleme. Chiriac sustine ca a fost o problema din partea constructorului la partea de climatizare. Mai mult, seful judetului a spus ca daca in urma evaluarii se va constata ca au fost deteriorate echipamentele medicale aflate in salile afectate de inundatie, contructorul va fi cel care va plati reparatile.

“A fost o problema din partea constructorului la partea de climatizare. Sunt doar doua sali care au fost afectate. Am intrat pentru a verifica doar cu acordul constructorului, ceea ce mi corect. Doamna manager a chemat toti furnizorii de echipamente medicale pentru a face o evaluare, constructorul si-a asumat ca va face  tot ce este acolo pe banii lui. Nu s-a deteriorat nimic: tavane false, a picurat pe jos, trebuie sa stergem pe acolo, dar din punctul meu de vedere, trebuie facuta o evaluare la echipamentele medicale care sunt acolo. Am fost personal la fata locului. Sunt poze facute de Spital, sunt poze facute de constructor, sunt poze facute de furnizorii de echipamente medicale.

Unele echipamente medicale erau in folii, altele erau… pe bratele alea se vedeau picaturi de apa si am zis <Nu puneti mana pe nimic, ci chemati furnizorul de echipamente medicale, sa faca o evaluare: sunt functionale, nu sunt functionale>. Din punctul meu de vedere este transparenta totala in astfel de situatii, nu acoperim absolut nimic. Este in atributul constructorului sa-si asume responsabilitatea. Daca aparatele au fost afectate constructorul va plati. S-a facut un proces verbal de predare-primire partiala, deci nu am prealuat cu totul. Nu a fost facuta predarea efectiva, cheia este inca la constructor. Salile respective nu sunt fuctionale”, a spus Francisk Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>