Published On: mie, iun. 21st, 2017

EVALUARE NATIONALA 2017 MATEMATICA. Elevii sustin astazi proba la matematica

 Astazi, candidatii sustin proba scrisa la matematica. Subiectele si baremul la matematica vor fi afisate ulterior pe site-ul Edu.

Peste 140.000 de absolventi de clasa a VIII-a sunt inscrisi la Evaluarea Nationala, care a inceput luni cu proba scrisa la Limba si Literatura romana.

EVALUARE NATIONALA 2017 MATEMATICA. Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale, la Evaluarea Nationala 2017 s-au inscris 144.890 de candidati, dintre care 144.740 din seria curenta si 150 din seria anterioara, iar examenul este organizat in 4.164 de centre.

Joi, elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna.

Afisarea primelor rezultate este programata pentru 26 iunie, pana la ora 16:00, iar contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi comunicate in 30 iunie, in centrele de examen si pe evaluare.edu.ro.

Una dintre noutatile acestui examen este ca ponderea mediei de la Evaluarea Nationala 2017 creste de la 75% la 80%, iar notele de la clasa vor reprezenta doar 20%, in loc de 25% din media de admitere in clasa a IX-a, asa cum era pana acum.

De asemenea, o alta noutate este ca s-a modificat si un aspect de notare la examenele nationale, mai exact a fost indepartata prevederea din metodologia de desfasurare a examenului de Evaluarea Nationala si a Bacalaureatului care spunea ca trebuie sa existe o diferenta de 0,5 puncte intre nota initiala si cea finala, de dupa contestatie, pentru ca nota sa fie modificata. Acum, nu va mai fi luat in calcul niciun barem pentru modificarea notei, nota finala fiind cea dupa contestatie. La depunerea contestatiei, elevii vor da o declaratie scrisa in care isi vor asuma ca in urma recorectarii lucrarii nota initiala poata sa scada.

Elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna vor sustine proba scrisa la Limba si literatura materna joi.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>