Published On: mar, iun. 13th, 2017

Chiriac isi doreste simplificarea procedurii de inchiriere a navei Ovidiu / Pe viitor inchirierea se va face cu un simplu apel telefonic

La cea mai recenta conferinta de presa presedintele Consiliului Judetean, Francisk Chiriac a spus ca vrea sa transforme gaura in bugetul CJ numita “Nava Ovidiu” intr-o sursa de venit. Consiliul Judetean cheltuie lunar in jur de 5.000 de euro pentru intretinerea acestei nave, iar ora de mars este de 696 de lei. Chiriac isi doreste ca aceasta nava sa fie exploatata mai mult, iar in acest sens toata birocratia necesara pentru inchirierea navei va fi simplificata, va fi la un apel distanta. Mai mult, Chiriac sustine ca in acest an s-a inregistrat un numar mai mare de braileni care au inchiriat nava, comparativ cu anul trecut, dar nu indeajuns pentru a recupera banii investiti. Pe viitor acesta isi doreste ca pe nava sa existe agenti economici care sa vanda apa si diferite gustari pentru cei care vor inchiria nava. Capacitatea maxima a acestei nave este de 50 de persoane.

“Aceasta nava cred ca poate fi promovata si exploatata mult mai bine, pentru ca daca noi am folosi-o mai mult, atunci si costurile pe ora vor scadea. Pe mine nu ma intereseaza foarte mult, in prima etapa, sa aduc profit cu aceasta nava, ci ma intreseaza foarte mult sa o promovam si cheltuielile CJ sa fie aproape de zero. Pentru ca in paralel cu plimbarea cu nava, se vor dezvolta celelalte servicii conexe: lumea va vrea sa bea o apa, va manca un sandvis sau va folosi alte lucruri pe nava, care vin tot din partea privata. Si atunci m-as bucura ca anumite firme private sa vina cu partea de catering si eu, ca CJ, sa fiu la zero cu cheltuielile.

Astept pe toti cei care sunt doritori ca in periplul lor prin oras sa aiba parte si de o plimbare de o ora cu nava, sa o foloseasca. Tocmai pentru asta am zis ca procedura de inchiriere a navei e prea greoaie: se face un referat, ajunge la Directia de patrimoniu, vine la presedintele CJ, se semneaza, se face contractul, deci iti ia 2-3 zile. Nu, vrem sa facem altfel de acum inainte: sa bagam un POS, sa dam un numar de telefon, un functionar public care va fi sambata si duminica acolo, cu un facturier, in caz ca cineva vrea sa plateasca cash si daca eu, persoana fizica, ma plimb pe faleza, am bani in buzunar si vreau sa ma plimb cu vasul Ovidiu, am dat telefon, vine functionarul respectiv, taie factura, a incasat banii, iar omul isi face plimbarea. O procedura foarte simpla, astfel incat timpii astia morti, birocratici, sa ii stopam odata, ca ne-am saturat de hartii, de copaci taiati si de modul pot-nu pot, vreau-nu vreau. Nu, functionarul ala trebuie sa fie pregatit si intr-un sfert de ora, 20 de minute sa vina la vas, sa taie factura si cetateanul respectiv sau grupul respectiv pleaca la plimbare pe Dunare. O ora de mars este circa 700 lei. Daca un cetatean isi permite si este dispus sa dea singur banii acestia, se poate plimba de unul singur cu nava”, a declarat Francisk Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>