Published On: vin, iun. 23rd, 2017

CCR o ingropa pe Laura Kovesi, in cazul refuzului de a se prezenta la comisia parlamentara de ancheta

CCR o ingropa pe Laura Kovesi, in cazul refuzului de a se prezenta la comisia parlamentara de ancheta care trebuie sa stabileasca ce cauta acasa la Gabriel Oprea: "Au obligatia sa ia parte la lucrarile comisiei…presedintele ICCJ, procurorul-general al Romaniei, presedintele CSM… Pot fi invitate si alte persoane…judecatori, procurori, daca nu sunt chemati in legatura cu atributiunile, insarcinarile de serviciu sau activitate lor profesionala".

kovesi_morar_dnaSefa DNA Laura Kovesi (foto) incaseaza lovitura dupa lovitura. Ca este vorba despre decizii ale instantelor care devoaleaza inscenarile DNA, despre inregistrari compromitatoare sau despre hotarari ale Curtii Constitutionale, cert este ca Laura Kovesi a primit in ultima perioada "dauna totala", vorba lui Mircea Badea.

Intr-o singura zi, miercuri 21 iunie 2017, doctorita Kovesi a incasat doua lovituri naucitoare din partea CCR. Prima a constat in hotararea CCR privind pargul la infractiunea de abuz in serviciu, prag pe care legiuitorul este obligat sa il introduca. Cea de-a doua lovitura priveste refuzul Laurei Kovesi de a merge la comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, comisie care trebuie sa stabileasca printre altele si ce cauta sefa DNA acasa  la Gabriel Oprea.

Astfel, comunicatul in care a respins sesizarile de neconstitutionalitate referitoare la doua hotarari de modificari a Regulamentelor Camerei Deputatilor si Senatului, CCR explica faptul ca activitatea unei comisii parlamentare de ancheta nu are nici o legatura cu ancheta judiciara, nefiind necesara si nici de dorit incetarea anchetei parlamentare in conditiile demararii unei anchete judiciare. Foarte important, Curtea subliniaza ca presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Procurorul General al Romaniei si presedintele Consiliului Superior  al Magistraturii au obligatia sa se prezinte la comisia parlamentara de ancheta, chiar daca se afla in fruntea unor institutii ce nu sunt sub control parlamentar. Totodata, CCR arata ca la comisiile parlamentare de acheta pot fi chemati judecatori si procurori, daca audierea lor nu are legatura cu atributiile, insarcinarile de serviciu sau activitatea lor profesionala.  

SURSA LUJU.RO

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>