Published On: joi, iun. 22nd, 2017

Canicula pune stapanire pe Romania / In weekend maximele vor depasi 35 de grade, iar in iulie se va instala clima tropicala

In acest weekend, valul de caldura ajunge in Romania. Temperatura medie a caniculei tropicale care va atinge tara noastra va fi cu 8 grade mai mare decat normalul. In sudul tarii, maximele vor depasi 35 de grade.

In weekendul care urmeaza Romania trebuie sa se astepte la o crestere brusca a temperaturii, in special in sud, dupa o fluctuatie total anapoda in cursul acestei saptamani.

In Muntenia, s-a inregistrat pe 21 iunie o maxima de 32 de grade – adica a fost foarte cald. Pe 22 iunie maxima ”se racoreste” la 27 de grade Celsius, pentru ca pe 24 iunie, cand ne atinge ”canicula ucigasa din Portugalia”, sa creasca din nou la peste 35 de grade. Media temperaturii (noapte/zi) in acest final de saptamana va fi de 26,5 grade Celsius, cu mai mult de 8 grade peste media cliamtica normala. Trebuie spus ca la Tropice temperatura medie este de 25 de grade…

In jurul datei de 2 iulie temperatura va scadea din nou, dupa care, in cursul lunii iulie in tara noastra se va instala clima tropicala.

Prognoza meteo pe lunile iunie, iulie si august arata ca nu trebuie sa ne asteptam la calduri ”mai omenoase” decat vara trecuta. Mai mult, lipsa precipitatiilor isi va face din ce in ce mai mult prezenta cu cat ne apropiem de miezul verii.

Astfel, daca luna iunie va depasi, pe ansamblu, doar putin temperatura medie pentru acesta luna a anului, prezenta ploilor se va manifesta cumva haotic. Daca pe ansamblu, in special la campie, precipitatiile vor fi usor deficitare, la munte ele vor fi excedentare.

In iulie, temperatura medie va fi mai ridicata decat norma climatica, indeosebi in sud si sud-est, unde media de temperatura va depasi cu 4 grade normalul. Precipatatiile vor fi deficitare, in special in sud si sud-est unde se va instala seceta.

In august, media climatica anuala a temperaturilor va depasi cu 2 grade normalul, pe ansamblu, iar preciaitatiile vor continua sa fie deficitare. Seceta se va accentua in special la campie, in sud si sud-vest.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>