Published On: joi, iun. 29th, 2017

Calatoria cu trenul in conditii de canicula

In conditii de temperaturi ridicate şi disconfort termic accentuat, CFR Calatori mentine in circulatie toate vagoanele şi automotoarele dotate constructiv cu instalatii de climatizare. Pentru evitarea defectarilor in parcurs, instalatiile de climatizare sunt verificate inainte de plecarea trenurilor in cursa. Cu toate acestea, la temperaturi care pot depasi 50 de grade Celsius la nivelul sinei, pot aparea situatii neprevazute si disfunctionalitati.

Pentru derularea traficului in conditii de siguranta, in conditiile avertizarilor meteo emise de Administratia Nationala de Meteorologie, CFR Infrastructura reduce viteza de circulatie a trenurilor in anumite intervale orare, pe anumite portiuni de cale ferata. Rugam pasagerii ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre posibilele intarzieri ale trenurilor. Reducerea vitezei de circulatie, in anumite intervale de timp, in care temperaturile depaşeşc limitele normale, este o masura obligatorie pentu siguranta traficului feroviar, aplicata de majoritatea administratiilor de cale ferata din lume, nu doar din Romania.

Recomandari pentru pasageri la calatoria cu trenul in conditii de canicula

Pentru persoanele cu sensibilitate crescuta la caldura sau care nu suporta temperaturile ridicate din cauza unor afectiuni medicale, recomandam:

·         sa aiba o sticla cu apa;

·         sa aiba medicatia necesara in caz de nevoie;

·         daca se simt rau in timpul calatoriei sau daca observa ca o persoana are nevoie de ajutor sa anunte  imediat  personalul de  tren.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>