Published On: lun, iun. 26th, 2017

Braileanul Mihai Tudose, favorit pentru functia de premier

Fostul ministru al Economiei si vicepresedinte al PSD, Mihai Tudose, ar avea cele mai mari sanse sa fie propus de coalitia de guvernare PSD-ALDE pentru functia de premier, potrivit unor surse citate de Antena 3 si Romania TV.

Si secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, a inclus numele fostului ministru pe o lista pe care figureaza opt nume de posibili premieri. Pe lista figureaza si numele ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, presedintelui Comisiei SRI, Adrian Tutuianu, si europarlamentarului Viorica Dancila, a declarat secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu,  .

„Nu sunt patru nume pe lista, sunt opt nume si printre cele opt nume era si domnul Tudose. Era si domnul Tutuianu, era si Olguta Vasilescu, era si Viorica Dancila", a spus Stefanescu, duminica seara, la Antena 3.

Precizarile sale vin dupa ce Antena 3 l-a prezentat pe Mihai Tudose drept candidatul pe care coalitia de guvernare PSD-ALDE ar urma sa il prezinte presedintelui Iohannis. Cu toate acestea, Codrun Stefanescu nu a dorit sa se pronunte.

Mihai Tudose este deputat PSD de Braila si de 13 ani este presedintele Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor. El a fost ministru al Economiei in Guvernul Grindeanu. La baza este jurist. A urmat mai multe cursuri postuniversitare: "Management si gestiunea afacerilor", in domeniul securitatii nationale, pentru cadre de conducere (SES), "Managementul comunicarii si relatii publice", "Analiza si rezolvarea conflictelor armate", „Relatii internationale si integrare europeana".

Are doua masterate: ”Turismul in contextul dezvoltarii regionale durabile" si Politici Economice Europene. Mihai Tudose este doctor in domeniul Stiinte Militare si Informatii, diploma obținand-o la Academia Nationala de Informatii ”Mihai Viteazul”, Serviciul Roman de Informatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>