Published On: joi, iun. 29th, 2017

Braila sub COD PORTOCALIU de canicula

Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua noi avertizari de canicula, pentru zilele de vineri şi sambata.

Vineri: COD PORTOCALIU

In cursul zilei de vineri (30 iunie), valul de caldura va persista si se va accentua in cea mai mare parte a țarii, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depaşi pragul critic de 80 de unitati.

In sudul Banatului, in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei si in sudul Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 37…39 de grade. In Lunca Dunarii, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa in general peste 20 de grade.

COD GALBEN

In Crisana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul si centrul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 36 de grade.

canicula_vineri_infobraila

Sambata: COD PORTOCALIU

In cursul zilei de sambata (1 iulie), valul de caldura va persista in cea mai mare parte a țarii si se va accentua semnificativ in regiunile extracarpatice, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depaşi pragul critic de 80 de unitati.

In Oltenia, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 37…40 de grade, mai ridicate in Campia Romana. Minimele nocturne se vor situa in general peste 20 de grade.

COD GALBEN

In cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei si sudul Banatului, disconfortul termic se va menține accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 36 de grade.

canicula_sambata_infobraila

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>