Published On: vin, iun. 16th, 2017

Braila, sub avertizare COD GALBEN de ploi torentiale

harta_ploi_infobrailaANM a emis o avertizare valabila pentru sfarsitul saptamanii in aproape toate regiunile. Vor fi ploi insemnate cantitativ, frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie.

Meteorologii anunta ploi torentiale in aproape toata tara. In intervalul 16 iunie, ora 18.00 – 19 iunie, ora 10.00, in cea mai mare parte a tarii, incepand cu regiunile vestice, vor fi perioade in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina.

In intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor inregistra cantitati de apa care vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 40…50 l/mp, anunta ANM.

De asemenea, a fost emis COD GALBEN intre 17 iunie, ora 10 – 19 iunie, ora 03.00. Fenomene vizate sunt ploi insemnate cantitativ, conform hartii de mai sus.

In toate zonele de deal si de munte, in centrul si sudul Moldovei, Dobrogea si nord-estul Munteniei, cantitatile de apa vor depasi 30 l/mp si pe arii restranse 50…70 l/mp.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>