Published On: lun, iun. 19th, 2017

Biblioteca Judeteana “Panait Istrati” si Editura “Nemi-Carti pentru copii” va invita sambata, 24 iunie, ora 11.30, la doua evenimente

afis ziua ieiBiblioteca Judeteana "Panait Istrati" Braila (Piata Poligon, nr.4) si Editura "Nemi – Carti pentru copii" va invita sambata, 24 iunie, ora 11.30, la doua evenimente legate intre ele: Atelierul de carte "Turul tarii in povesti muzicale si ii incantatoare" – expozitie de costume populare, povesti si muzica enesciana si Atelierul-sezatoare "Povestile IEI".

Cum e la scoala de muzica a iezilor talentati? Care e cifrul secret al celor doua dulapuri cu note muzicale? Cum e cantarul cu note muzicale al iedului Gheorghita? Va invitam sa descoperiti aceste raspunsuri pornind intr-o calatorie pe urmele lui George Enescu.

Va vor fi gazde scriitoarea Cristina Andone, iedul Gheorghita, printesa Maruca si, bineinteles, maestrul Enescu.

Am vrut sa cobor muzica clasica de pe piedestalul aurit al culturii inalte. Sa o curat de praful snobismului, al extazului mimat. Sa o democratizez. Sa o aduc intr-o zona a firescului, direct pe raftul cu jucarii. Am pornit de la ideea ca muzica are personalitate; exact acest caracter e ceea ce un copil poate recunoaste spontan, ca pe un brand obisnuit. Dupa cativa ani de cercetare, am conturat o metoda numita „Audit de Brand Muzical", pe care am cernut-o in povesti prietenoase, cu miez. Muzica nu va salva lumea. Dar o va face mult, mult mai frumoasa.  – ne spune Cristina Andone.

Evenimentul face parte din turneul de promovare a cartii "Enescu si hora razelor de soare", desfasurat in perioada 30 mai – 24 iunie.

Colectia "Povesti din Padurea Muzicala" reprezinta o serie de povesti pentru copii ale caror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii. Cartile, original ilustrate de Adriana si Sebastian Oprita si Thea Olteanu, ii vor imprieteni pe copii cu muzica clasica, oferindu-le, intr-un mod accesibil, informatii esentiale pentru cultura lor generala.

Accesul la eveniment este gratuit.

Sunt asteptati cu drag copii, bunici si parinti dornici sa sarbatoreasca Sanzienele si Ziua Universala a IEI (varsta recomandata: 6+).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>