Published On: vin, iun. 9th, 2017

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila si Asociatia COLORERIA va invita la un nou film documentar !

Luni, 12 iunie 2017 de la ora 19:30 la Sala de Lectura a Bibliotecii va fi proiectat documentarul „TURISM! " marca KineDok!

„Turism!" este un film despre vanatori iscusiti, despre prada lor luata prin surprindere si, in cele din urma, despre discretii saprofagi, care sunt acolo pentru a strange resturile. Fiecare dintre ei are un rol colosal intr-un ciclu al vietii care are loc in fiecare vara pe coasta Adriaticii, atunci cand „sezonul de vanatoare" incepe si mii de turisti din lumea intreaga se ingramadesc in vizita. Gazdele experimentate stiu fiecare truc cu privire la modul de a-si face oaspetii sa se simta ca acasa si sa revina. Pe de alta parte, turistii par sa traiasca intr-o binecuvantata ignoranta in ceea ce priveste jocul din care fac parte, observand totul prin lentilele aparatelor de fotografiat. Dupa toata distractia si jocurile, mancarea buna si privelistile de neuitat, cand petrecerea se termina in sfarsit, oaspetii parasesc coasta Adriaticii cu sute de impresii si selfie-uri, iar scena este preluata de personalul de curatenie, care este acolo sa faca loc pentru runda urmatoare si pentru a reporni ciclul.

Trailer film: https://vimeo.com/165162157

In 2015, Asociatia One World Romania a lansat KineDok, un program de distributie alternativa de film documentar ce isi propune sa completeze distributia clasica si sa aduca filmul documentar mai aproape de public. One World Romania continua programul pentru al treilea an consecutiv in mai multe locatii alternative, vechi si noi. In cadrul celei de-a treia editii, 16 documentare incitante vor fi proiectate in peste 25 de spatii neconventionale din fiecare tara participanta: Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Croatia, Romania, Polonia, Norvegia si Bulgaria. O parte importanta din misiunea KineDok este de a merge in orasele mici si de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor si al altor locuri populare. Aceste locatii ofera o alternativa  pentru intalnirea dintre filmul documentar si public si creeaza o atmosfera intima in care vizionarea si dezbaterea unor probleme curente, alaturi de regizori si experti, devine o experienta.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>