Published On: joi, iun. 22nd, 2017

Alexandru Danaila(PNL): “Primaria nu vrea sa se implice in problemele asociatiilor de proprietari pentru ca sunt o bataie de cap prea mare”

Recent, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila a vorbit despre problemele majore care exista la asociatiile de proprietari din municipiu. Declaratia acestuia vine ca raspuns, dupa declaratia primarului Marian Dragomir, in care a spus ca in cazul unor fraude la asociatiile de proprietari sa mearga la Politie, pentru ca astfel de probleme nu intra in atributiile Primariei. Danaila a spus ca Primaria nu vrea sa se implice in aceste problemele asociatiile de proprietari pentru sunt o bataie de cap prea mare. Mai mult ,acesta a precizat ca in perioada imediat urmatoare liberalii braileni vor acorda consultata juridica gratuita.

Citeste si: Marian Dragomir: “Recomand tuturor asociatiilor de proprietari ca atunci cand au probleme legate de fraude, sa se adreseze direct Politiei”

“Consilierii locali PNL au propus acordarea unor sume din buget pentru contactarea unor expertize. In Legea 230 exista un articol care prevede aceasta posibilitate. Noi am facut aceasta propunere pentru alocarea acestor bani, dar nu s-a dorit acest lucru. Regulamentele care l-am facut cu toti presedintii si administratorii prevede explicit aceasta posibilitate.

Primaria nu vrea sa se implice pentru ca este o bataie de cap prea mare, pe care nu vor sa si-o asume. PNL va acorda in perioada urmatoare asistenta juridica gratuita asociatiilor de proprietari, in scopul rezolvarii problemelor la nivelul asociatiei, pentru ca Primaria, dupa cum vedem, nu se implica si nu vrea sa ia masuri. Va fi o chestiune pe care o vom anunta public, o vom face cunoscuta Daca Primaria nu se implica intr-o activitate care de multe ori nu este simpla, va spun ca PNL se va implica si va oferi aceasta consultanta.

Discutiile respective le-am avut inainte de semnarea bugetului. Prima propunere de acest fel a fost facuta in urma cu doi ani de zile, cand eram viceprimar si am inceput sa facem regulamentul asociatiilor de proprietari. Sunt particularitati de la oras la oras… Noi pentru ca suntem un oras sarac si asta in primul rand din cauza lipsei de viziune a administratiei publice locale avem tot felul de probleme legate de bani. In alte asociatii, din alte orase mai bogate, problemele sunt legate de investitii. Specificul nostru este rezolvarea problemelor care tin de incasarea banilor de la proprietari, de multe ori sumele sunt calculate gresit sau tendentios. Am intalnit situatii in care presedintele si administratorul nu au platit intretinerea niciodata si ii incarcau pe ceilalti proprietari cu sumele acestea”, a declarat Alexandru Danaila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>