Published On: mar, iun. 6th, 2017

ALERTA meteo – Averse, vijelii si grindina in Romania / Pana cand este valabila informarea

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti, o informare de instabilitate atmosferica moderata, valabila pana miercuri dimineata la nivelul intregii tari.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 6 iunie, ora 16:00 — 7 iunie, ora 9:00, in vestul si nord-vestul tarii, precum si in zona Carpatilor Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali, in special in dupa-amiaza zilei de marti (6 iunie) si in a doua parte a noptii de marti spre miercuri (6/7 iunie), vor fi intervale in care instabilitatea atmosferica se va accentua, anunta Agerpres.

Vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Se vor inregistra, astfel, cantitati de apa care, in intervale scurte de timp, vor depasi local 15 — 20 l/mp si izolat 35 l/mp.

Incepand din a doua parte a zilei de miercuri (7 iunie) si pana in prima parte a noptii de joi spre vineri (8/9 iunie), instabilitatea atmosferica va fi accentuata in zonele de munte si in regiunile sudice, estice si centrale.

In functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM ar putea actualiza informarea emisa marti.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>