Published On: lun, iun. 26th, 2017

Actiunea in forta a mascatilor in Bucuresti si alte 4 judete din tara, printre care si Braila, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani

Politistii au descins, luni dimineata, la sediul mai multor firme si persoane din Capitala si alte 4 judete intr-un dosar de evaziune fiscala si spalarea banilor. Prejudiciul este estimat la 14 milioane lei, anunta Realitatea Tv.

Luni, 26 iunie, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pun in aplicare 10 mandate de perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Giurgiu, Braila și Bacau la locuintele si sediile sociale ale mai multor persoane fizice si juridice implicate in savârsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalarea banilor in domeniul „comercializarii de produse IT".

Potrivit unui comunicat al Politiei Române, in cursul anului 2010, reprezentantii unei societati comerciale având ca obiect de activitate "comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software-ului" au inregistrat in evidenta contabila a societatii si au declarat organelor fiscale, in mod repetat, achizitii fictive de bunuri, de aproximativ 46.000.000 lei de la societati cu comportament de tip "fantoma", in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si cauzând bugetului de stat un prejudiciu de circa 14.000.000 lei reprezentând taxa pe valoare adaugata si impozit pe profit.

In scopul disimularii provenientei ilicite a sumelor provenind din savârsirea faptelor de evaziune fiscala, reprezentantii societatii comerciale având ca obiect de activitate „comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software-ului" au transferat in mod succesiv suma totala de aproximativ 10.400.000 lei, reprezentând „contravaloarea" achizitiilor fictive sus-mentionate, in conturile societatilor comerciale cu comportament de tip „fantoma", de unde sumele au fost divizate si retransferate in conturile unor societati "off-shore".

Cele 10 persoane vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Politia Sectorului 5. Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 14.000.000 lei, iar suma ce formeaza obiectul procesului de „spalare a banilor" este in cuantum de aproximativ 10.400.000 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>