Published On: lun, iun. 19th, 2017

A inceput EVALUAREA NATIONALA / Azi s-a dat proba la limba romana / Vezi ce subiecte au picat

Peste 144.000 de elevi de clasa a VIII-a au sustinut astazi proba la limba romana. EVALUAREA NATIONALA 2017 a inceput cu subiectele la limba romana, elevii avand de tratat genul liric. Prima proba din cadrul evaluarii nationale este cea la limba si la literatura romana, urmand ca miercuri, 21 iunie, sa se desfasoare examenul la matematica.

Elevii de clasa a VIII-a au primit la subiectele la romana, la examenul de evaluare nationala 2017, poezia „Ploaia” Magda Isanos. Elevii au avut de argumentat de ce textul apartine genului liric.

De asemenea, o compunere libera despre o intamplare la o competitie sportiva a fost unul dintre subiecte la romana la evaluare nationala 2017.

Dupa aceasta proba, absolventii claselor a VIII-a vor sustine miercuri, 21 iunie, proba la matematica, iar cei care apartin minoritatilor vor da pe 22 iunie proba la limba materna, anunta Ministerul Educatiei.

Conform datelor centralizate de minister, s-au inscris 144.890 de candidati (144.740 de candidati din seria curenta si 150 din seria anterioara). Probele vor fi organizate in 4.164 de centre.

Pe 26 iunie, pana la ora 16.00, vor fi afisate rezultatele, urmand, ca dupa solutionarea contestatiilor, pe 30 iunie, elevii sa primeasca rezultatele fiinale, in centrele de examen si pe evaluare.edu.ro.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>