Published On: vin, mai 19th, 2017

Vremea se va schimba radical in acest weekend

Astazi, vremea va fi in general frumoasa si se va incalzi usor in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate indeosebi dupa-amiaza si seara, cand vor fi ploi de scurta durata si posibil descarcari electrice, local in zonele de munte si in nordul Munteniei si al Olteniei si izolat in celelalte regiuni, informeaza Realitatea.net.

Vantul va sufla slab si moderat, trecator cu unele intensificari in timpul averselor. Temperaturile maxime se vor incadra intre 16 grade pe litoral si 27 de grade in Campia de Vest.

De sambata vremea devine in general instabila. In estul si sudul tarii, precum si in zonele de munte, innorarile se vor accentua treptat si mai ales in a doua parte a zilei, pe arii relativ extinse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, posibil cu aspect de vijelie.

In restul tarii, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene isi vor face aparitia, la nivel local, indeosebi in cursul dupa-amiezii. Izolat se va semnala grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 20…25 l/mp. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 18 si 27 de grade, cu cele mai ridicate valori in regiunile vestice si sud-vestice.

Duminica, vremea se va raci. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 si 24 de grade, cu cele mai ridicate valori in Campia de Vest. Vor fi averse, insotite si de descarcari electrice, in sudul si estul tarii si in zonele de deal si de munte si pe arii mai restranse in celelalte regiuni. Izolat vor fi caderi de grindina si cantitati de apa mai insemnate. Pe crestele montane, in general la peste 1900 m, trecator vor fi posibile precipitatii mixte.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>