Published On: mar, mai 30th, 2017

Vremea se incalzeste accentuat marti, in toata tara; temperaturile ating 30 de grade Celsius / Prognoza meteo pana vineri

De marti avem vreme mai calda, cu temperaturi peste cele obisnuite la final de luna Mai. Ploile vor fi rare si vin dupa pranz sau chiar pe seara, pe zone restranse la munte si in nord-estul tarii. Maximele pleaca de la 22 de grade pe litoral si in depresiuni si ating 30 de grade in tinuturile vestice.  In Dobrogea si in Baragan se anunta vreme frumoasa, mai calda ca ieri si atmosfera destul de linistita. Nu sunt semne de ploaie. Se incalzeste si in zona litoralului, sustine Stirileprotv.ro.

In Muntenia, temperatura aerului va creste pana la inceputul lunii iunie, dupa care va marca o scadere. In prima saptamana, vremea va fi deosebit de calda. In medie, vor fi maxime cuprinse intre 25 si 29 de grade, respectiv minime intre 10 si 15 grade.

Pe parcursul celei de-a doua saptamani, in medie, vor fi maxime de 26 – 27 de grade si minime de 11 – 13 grade. De asemenea, vor fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice, cu probabilitate mai mare de semnalare in perioadele 1 – 3 iunie si 5 – 7 iunie.

PROGNOZA METEO PENTRU TREI ZILE

Marti avem vreme mai calda ca ieri, cu temperaturi peste cele obisnuite la final de Mai. Ploile vor fi rare si apar dupa pranz la munte si in nord-est, iar maximele ating chiar si 30 de grade in vestul tarii.

Maine temperaturile ajung chiar si la 33 de grade in Campia de Vest. Odata cu incalzirea, va creste si instabilitatea, iar dupa amiaza aduce averse in nord, centru si est. In rest se mentine vremea frumoasa.

Joi va fi in continuare cald, dar va ploua in mute reprize dupa pranz. Sunt averse cu caracter torential, vijelii si grindina si vor uda majoritatea zonelor. Vreme neobisnuit de calda asteptam in sud si sud-vest, cu valori de 30 … 32 de grade. In celelalte zone se racoreste usor.

Vineri, temperaturile mai strang putin intervalul si vom avea de la 23 la 29 de grade. Vremea va fi relativ frumoasa, dar local mai apar ploi scurte de vara in vest, centru si sud.

In Bucuresti, astazi trecem pe regim de vara. Vremea se incalzeste, o sa avem soare si vant pasnic. Maxima ajunge la 28, poate 29 de garde.

Maine se face si mai cald, prindem vreme frumoasa pana pe seara, cand instabilitatea sporeste rapid si s-ar putea sa ploua. Temperaturile sunt de luna iulie…

Joi o sa fie cam la fel de cald, soare dimineata si averse mai pe seara. In noaptea de joi spre vineri, minima poate ajunge la 16 grade: cam de luna august…

Vineri prindem vreme placuta, calda, desi maxima coboara la 27…28 de grade. Scenariul este cam acelasi: soare in prima parte a zilei, conditii de averse mai tarziu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>