Published On: joi, mai 18th, 2017

Uniunea Europeana ajunge in scolile si liceele din Braila prin noua initiativa „Europa, casa noastra”

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania lanseaza “Europa, casa noastra”, o campanie educationala pe teme europene. Scopul acesteia este de a oferi copiilor si tinerilor romani posibilitatea de a descoperi mai multe despre Uniunea Europeana, istoria, valorile, politicile acesteia, precum si cele mai recente evolutii in domeniul afacerilor europene, aducand activitati si competitii relevante aproape de ei, inclusiv prin vizite in scoli si licee din tara. Initiativa este sustinuta de Ministerul Educatiei Nationale.

Campania “Europa, casa noastra” cuprinde doua initiative principale: Competitia Euro Quiz, deschisa elevilor de gimnaziu din clasa a VI-a, si campania si competitia Lider European, care se adreseaza elevilor de liceu.

In lunile mai si iunie echipa “Europa, casa noastra” va organiza 10 vizite in scoli din 10 judete ale tarii, si anume: Giurgiu, Teleorman, Ialomita, Vaslui, Braila, Galati, Calarasi, Buzau, Tulcea si Constanta. In cadrul vizitelor, vor avea loc activitati educationale si interactive pe diverse teme de istorie, arta, geografie etc., prin care elevii vor aborda subiecte legate de Uniunea Europeana si vor discuta despre modul in care Europa influenteaza viata noastra de zi cu zi. Vizitele sunt inspirate de un program de edutainment (educatie prin joc si divertisment). Incepand cu luna septembrie, alte 10 scoli din tara vor fi vizitate de echipa “Europa, casa noastra”.

Competitia Euro Quiz

Campania “Europa, casa noastra” va lansa luna aceasta, de asemenea, o platforma de edutainment cu scopul de a implica copiii. Competitia Euro Quiz este o activitate antrenanta si educativa, deschisa tuturor elevilor din scolile gimnaziale nationale, de la clasa a VI-a. Scopul sau este de a spori si de a consolida in randul elevilor cunostintele despre Uniunea Europeana, de a dezvolta abilitatile de lucru in echipa.

Concursul se concentreaza pe valorile Uniunii Europene, institutiile europene, istorie, geografie, arta si gastronomie, iar etapa finala va fi difuzata pe un post national de televiziune.

Campania si competitia Lider European

Campania si competitia Lider European se adreseaza elevilor de liceu cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani. Scopul este de a incuraja elevii sa isi creeze propriul proiect care isi propune o schimbare la nivelul comunitatii locale. Un juriu de experti va selecta apoi trei castigatori, in etapa finala de la Bucuresti, dintre cele opt echipe finaliste. Aceasta competitie va incepe in toamna anului 2017.

Campania isi propune sa dezvolte abilitatile de leadership si de vorbire in public ale elevilor, spiritul de echipa si capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra impreuna in beneficiul comunitatii lor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>