Published On: vin, mai 12th, 2017

Toate cele cinci hypermarketuri PIC si-au gasit cumparatori / Cel din Braila a fost cumparat de un producator de mobilier de baie

Dupa multi ani in care cele cinci hypermarketuri ale retailerului PIC au ajuns in paragina si-au gasit intr-un final alti proprietetari. Primele doua care si-au gasit cumparatori au fost cele din Oradea si Pitesti, primul fiind achizitionat de un grup maltez care voia sa-l transforme intr-un centru logistic, iar al doilea de investitori locali. Recent si celelalte trei au fost achizitionate, magazinul din Calarasi a fost preluat de gigantul francez Saint Gobain, cel din Craiova a ajuns in portofoliul unui jucator de pe piata de distributie si transport, iar cel din Braila a fost cumparat de un producator local de mobilier de baie.

PIC SA, companie controlata de fratii Ilie si Cornel Penescu, a intrat in faliment in 2012, la trei ani dupa ce a intrat in insolventa. In ultimii cinci ani lichidatorul judiciar PriceWater HouseCoopers a incercat sa vanda activele companiei atat la pachet cat si pe bucati. Dupa mai multe incercari, cele mai importante active ale PIC SA, cele cinci hipermarketuri au fost vandute, ultimele trei unitati gasindu-si cumparator in urma cu cateva luni.

Grupul PIC, controlat de oamenii de afaceri Ilie si Cornel Penescu, a inchis in perioada 2009-2010 reteaua formata din cinci magazine (in Pitesti, Craiova, Braila, Oradea si Calarasi) ca urmare a intrarii in insolventa a firmei din cauza acumularii unor datorii evaluate la vremea respectiva la 80 de milioane de euro catre furnizori si banci. In insolventa numarul creditorilor urcase la peste 1.000. Apoi, PIC SA a intrat in procedura de faliment in anul 2012 dupa circa trei ani de la momentul intrarii in insolventa.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>