Published On: mie, mai 31st, 2017

Spectacol de gala la Filarmonica “Lyra-George Cavadia”

spectacol_lyra_infobrailaConsiliul Judetean Braila, Filarmonica "Lyra-George Cavadia" Braila, cu sprijinul Primariei Municipiului Braila, organizeaza vineri 9 iunie 2017, incapand cu ora 19:00, in Sala de concerte a Palatului "Lyra", concertul "Belles Chansons des Boulevards"(concert de chansonete si tangouri interbelice), in interpretarea de exceptie a artistilor, Diana Tudor – voce si Alexandru Burca – pian.

„Belles Chansons des Boulevards” este un spectacol de referinta in peisajul muzical romanesc, prin valorificarea patrimoniului artistic romanesc ca parte a patrimoniului artistic european. Este un proiect muzical care s-a nascut din dragoste pentru muzica franceza si cea romaneasca totodata, dar si din dorinta de a recrea atmosfera si parfumul Bucurestiului de altadata, cand in teatre, in teatrele de revista, in cafenelele literare si in gradinile de vara se juca si se canta si in limba franceza.

Acest proiect cuprinde un repertoriu de swing-jazz si tangouri interbelice, precum: Sous le ciel de Paris, Et si tu n’existais pas, La Bohème, Champs-Elysées, Padam, Domino, etc, piese care au fost interpretate de nume celebre ale scenei, precum Edith Piaf, Yves Montand, Charles Aznavour, Juliette Greco, Jacques Brel, Cristian Vasile, Jean Moscopol, etc. Proiectul include astfel si melodii romanesti din Bucurestiul de altadata, care se impletesc armonios cu cele in limba franceza, cum sunt cunoscutele: Vrei sa ne-ntalnim sambata seara, Zaraza, Cel mai frumos tango din lume, Sub balcon eu ti-am cantat o serenada, Ce sa fac daca-mi placi, Cosarul, Hai sa-ti arat Bucurestiul noaptea, etc.

Biletele se gasesc la sediul filarmonicii din Calea Calarasi Nr.52 (Casa Tineretului) de luni pana vineri intre orele 8:00 – 18:00.

Pret bilet: 15 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>