Published On: mie, mai 3rd, 2017

Se intorc ploile / Cum va fi vremea in acest sfarsit de saptamana

Vremea va fi mai calda decat in mod normal, insa incepand de joi se va innora si va ploua mai multe regiuni din tara, inclusiv in Bucuresti.

Joi, vremea se mentine mai calda decat in mod obisnuit in centrul, sudul si de estul tarii, in timp ce in rest maximele vor fi mai scazute decat cele de azi, insa apropiate de normalul perioadei. La nivelul intregii tari, temperaturile la amiaza vor fi cuprinse intre 18…19 grade pe litoral si in Dealurile de Vest, si 28…29 de grade in Muntenia.

In jumatatea de vest a tarii vremea va fi instabila joi, cu ploi torentiale, insotite de descarcari electrice si intensificari de vant, iar pe spatii mici este posibil sa cada si grindina si cantitatile de precipitatii sa fie ceva mai insemnate. In restul tarii cerul va fi variabil, mai mult senin in prima parte a zilei, iar fenomenele asociate instabilitatii atmosferice desi nu excluse, vor fi posibile pe arii restranse, dupa-amiaza, cu precadere in Moldova si zona montana. In Bucuresti, joi va fi tot zi frumoasa si mai calda decat normal (10-12 grade in zori, si in jur de 27 de la amiaza). Cerul va fi variabil, mai mult senin indeosebi in prima parte a zilei.

Vineri, in zonele de deal si de munte, precum si in jumatatea de vest a tarii, vremea va fi in general instabila. Asta inseamna averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, caderi de grindina si cantitati de apa mai insemnate.

In restul tarii cerul va fi variabil cu innorari trecatoare, iar fenomenele specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia, pe arii mai restranse, indeosebi spre seara. Maximele, in scadere fata de joi, vor fi cuprinse, in general, intre 18-19 grade pe litoral si in vest si 25-26 de grade in Muntenia (Giurgiu 26).

In Bucuresti vineri maxima scade putin, dar vremea tot mai calda decat normal ramane. In zori ne trezim cu 11-13 grade, iar la amiaza nu depasim 25. In a doua parte a zile va incepe sa se innoreze si aici, si vor cadea averse, insotite de descarcari electrice si vant intens.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>