Published On: joi, mai 18th, 2017

Sanctiuni majore pentru transport ilegal

Marti, 16 mai, politistii rutieri si cei de ordine publica, sprijiniti de luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, au actionat, in municipiu si judet, pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Cu aceasta ocazie, politistii au verificat 3 societati comerciale, au legitimat 133 de persoane, au oprit in trafic 171 de autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 28 conducatori auto si au retras 2 certificate de inmatriculare.

De asemenea, au constatat 54 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de aproape 13.000 de lei, dintre care 46 in conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 6 la Legea 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si doua la alte acte normative.

Pe timpul acestei actiuni, la ora 10:40, politisti din cadrul Biroului Ordine Publica au depistat-o, in zona Pietei Traian, pe o femeie, in varsta de 62 de ani, din localitatea Liscoteanca, administrator al unei societati, in timp ce transporta cu o autoutilitara mai multe bunuri industriale, fara a detine documente legale de provenienta.     

Aceasta a fost sanctionata contraventional cu amenda, in valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, iar bunurile, in valoare totala de 800 de lei, au fost confiscate si predate unei societati de profil, in vederea valorificarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>