Published On: mar, mai 23rd, 2017

S-au ascultat telefoanele in draci in Braila / Tribunalul Braila a admis peste 1000 de cereri de interceptare / Oare pe cine asculta?

Avocatul Radu Chirita, profesor la Facultatea de Drept a Universitatii „Babes Balyai” din Cluj Napoca a avut curiozitatea de a cere tuturor instantelor din tara numarul de solicitari de admitere a interceptarilor de convorbiri telefonice, altele decat cele care vizeaza siguranta nationala, pentru a-si face o idee despre cat de ascultate sunt telefoanele romanilor.

Cifrele solicitate de acesta fac referire la perioada 2010-2015. Campion absolut este Tribunalul Bucuresti, cu 11.407 cereri admise din cele 11.821 solicitate.

Potrivit acestor date in cazul Brailei, Judecatoria Braila a admis, in perioada mai sus mentionata, un numar de 1097 de cereri de interceptare, solicitate de procurori. La nivel national, instanta braileana a fost depasita doar de Judecatoriile Brasov, Constanta, Ploiesti si cele din sectoarele capitalei.Tot din datele publicate de acesta aflam ca in cazul Tribunalului Braila au fost intainte 582 de cereri, fiind admise 580. Tribunalul care a admis 100% din cererile primite pentru admiterea interceptarilor convorbirilor este Tribunalul Satu Mare, cu 806 cereri admise.

La nivelul intregii tari au fost inaintate 109.946 de cereri, dintre care au fost admise 102.729.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>