Published On: mie, mai 24th, 2017

S-a stins din viata Ion Balan fostul director al Teatrului ”Maria Filotti”

ion balanLa varsta de 82 de ani , dupa o lupta crancena cu o boala necrutatoare, cel care a fost Directorul Teatrului „Maria Filotti" din Braila ne-a parasit. Dramaturg, director de teatru şi de ziar, fost ofiter în Departamentul Securitatii Statului, Ion Balan a fost un mare iubitor al Brailei.

Nascut in Baragan in satul Comaneasca din Tudor Vladimirescu ,in anul 1942,mare iubitor de frumos si de oameni s-a apropiat de teatru odata prin piesele pe care le-a scris : „Martor şi Judecator",”Panda", ”Blestemul Sanzienelor", dar si ca manager al acestei institutii . A ocupat functia de director al teatrului in doua randuri , intre anii 1986- 1990 si intre anii 1995-2000.  Printre succesele teatrului din acea vreme remarcandu-se spectacolul realizat de Catalina Buzoianu, „Chira Chiralina", care a adus un omagiu nu numai teatrului dar si Brailei, prin reprezentatii remarcabile atat in tara cat si in afara ei.

Trupul neinsufletit este depus in holul Monumental al teatrului „Maria Filotti"  pana maine la ora 14:00, cand va fi depus la Biserica Bulgareasca pe Bulevardul Cuza nr 124 .

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>