Published On: joi, mai 11th, 2017

Romania tot mai aproape spatiul Schengen / Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker: “Romania isi merita locul in spatiul Schengen”

Presedintele Comisiei Europene,  Jean Claude Juncker a spus in cadrul unei intalniri cu parlamentarii romani ca tara noastra isi merita locul in cadrul Uniunii Europene si in spatiul Schengen. Acesta a spus ca criteriile de adeziune la spatiul Schengen sunt foarte clare si nu are rost ca aceste criterii sa fie ingreunate. El a mai afirmat ca Romania trebuie sa devina membra a spatiului Schengen „cat mai curand posibil deoarece este un loc meritat”.

“As dori sa subliniez, in denumirea mecanismului de cooperare si verificare, importanta cuvantului cooperare. MCV nu inseamna sfarsitul sau retragerea reformelor. Cooperarea este esentiala pentru ca solidaritatea este o legatura de angajament intre statele noastre. Stiti ca puteti conta pe sprijinul Comisiei Europene prin fondurile structurale, in special. Iar eu voi milita pe langa autoritatile romane pentru a garanta caracterul ireversibil al progreselor realizate. In ceea ce priveste MCV, as dori sa adaug ca nu ar trebui sa ne imaginam ca putem adauga alte noi criterii si exigente de pe o zi pe alta. Mecanismul de cooperare este bine realizat. Alte exigente nu vor fi adaugate la cele existente.(…)Romania isi merita locul sau natural in sanul UE si in spatiul Schengen. Criteriile de adeziune la spatiul Schengen au fost clare si nu trebuie sa ingreunam aceste criterii. Trebuie ca Romania sa poata deveni membra a spatiului Schengen cat mai curand posibil deoarece este un loc meritat”, a spus Jean Claude Juncker.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>