Published On: lun, mai 29th, 2017

Premierul intervine in disputa dintre Arafat si ministrul sanatatii

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta acuza Ministerul Sanatatii ca saboteaza cumpararea salvarilor si spune ca o licitatie pe care Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ar putea sa o faca in cel mult 30 de zile a fost blocata.

Raed Arafat si Florian Bodog s-au intalnit azi , la ora 12:00, cu premierul Sorin Grindeanu. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta si ministrul Sanatatii s-au acuzat reciproc de blocarea licitatiei pentru cumpararea a 3.000 de noi ambulante. Florian Bodog a declarat, in aceasta dimineata, ca procedura va fi reluata dupa ce institutiile vor semna un nou protocol.

Achizitia a peste 3000 de noi ambulante este motivul disputa intre Ministerul Sanatatii si Raed Arafat. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta acuza Ministerul Sanatatii ca saboteaza cumpararea salvarilor si spune ca o licitatie pe care IGSU ar putea sa o faca in cel mult 30 de zile a fost blocata.

Florian Bodog, ministrul Sanatatii, sugereaza insa ca procedura nu ar fi respectat toate prevederile legale si vrea refacerea protocolului incheiat anul trecut intre cele doua institutii.

„Trebuie sa inlocuim sute de ambulante, dar trebuie sa incepem cat mai repede. Cel mai important lucru este eligibilitatea IGSU la fonduri europene, spre deosebire de Ministerul Sanatatii. (…) Solutia cu care se vine acum nu face decat sa ne intarzie, sa ne duca intr-o procedura nou-nouta. Primele ambulante noi nu le vom vedea nici macar pana la jumatatea anului viitor”, a declarat la Digi24 Raed Arafat.

In februarie, au fost deschise cele 22 de oferte primite in baza licitatiei organizate pe vechiul protocol, insa procedura a fost contestata. Tocmai acest moment este invocat de ministrul Sanatatii.

„Singurul lucru de care doresc sa ma asigur este ca aceasta achizitie se desfasoara legal. Eu am punctul de vedere de la ANAF ca protocolul nu mai e valabil, nu exista nicio hartie sau garantie ca urmatoarea procedura va dura 30 de zile, pentru ca comisia noastra are foarte multe observatii, practic caietul de sarcini se va modifica”, a explicat ministrul sanatatii.

„Sa isi asume responsabilitatea cei care semneaza cand mor oameni, pentru ca nu avem ambulante”, a acuzat Raed Arafat.

In Bucuresti, din 48 de autospeciale SMURD, doar jumatate sunt functionale acum, iar restul sunt in reparatii.

 

 

Sursa: digi24.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>