Published On: vin, mai 12th, 2017

Politistii braileni lupta pentru combaterea braconajului piscicol

Miercuri, in intervalul orar 4:00-12:00, politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, impreuna cu cei ai Biroului Judetean de Politie Transporturi Braila si ai Sectorului Politiei de Frontiera Braila, sprijiniti de jandarmi, au actionat atat cu ambarcatiuni, pe fluviul Dunarea, cat si terestru, pe raza judetului, pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor din domeniul piscicol.

Cu aceasta ocazie, au fost legitimate 39 de persoane, controlate 15 vehicule si 5 ambarcatiuni, si au fost depistate in flagrant 6 persoane, pe numele carora au fost intocmite dosare penale pentru comiterea a 8 infractiuni la regimul piscicol. Totodata, au fost gasite si ridicate in vederea confiscarii 32 de plase de pescuit, 7 vintire, un prostovol si o napatca, detinute si folosite ilegal.

Pe timpul acestei actiuni, au fost gasite, pe malul bratului Valciu, in dreptul localitatii Gropeni, 28 de plase de pescuit si un prostovol. In urma verificarilor efectuate, au fost identificati, in zona, trei barbati, banuiti de detinerea uneltelor respective. De asemenea, pe fluviul Dunarea, politistii au mai fost gasite 7 vintire si o plasa de pescuit, in care se aflau mai multe specii de pesti (pastruga, novac, cega, crap si platica).

 Intreaga cantitate de peste a fost eliberata in fluviu, iar in prezent sunt efectuate verificari pentru identificarea detinatorilor uneltelor.   In ambele cauze au fost intocmite dosare penale conform prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>