Published On: mar, mai 9th, 2017

Politistii braileni la vanatoare de vitezomani / Un tanar a fost prins gonind cu peste 100km/h in localitate

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a desfasurat, saptamana trecuta, o actiune pe raza municipiului si judetului, pentru prevenirea accidentelor rutiere, in special a celor produse pe fondul vitezei excesive. Au fost aplicate peste 350 de amenzi, aproape 180 fiind nerespectari ale limitei de viteza.

In perioada 1 – 7 mai, politistii braileni au actionat pe principalele artere din municipiu, precum si pe tronsoanele de drumuri nationale din judet, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, in special a celor produse pe fondul vitezei excesive.

Totodata, s-a mai actionat si pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta alcoolului, a depașirii neregulamentare și circulatiei pe sens opus, pentru combaterea neacordarii prioritatii de trecere pietonilor aflati in traversarea regulamentara a drumului public si a neacordarii prioritatii de trecere vehiculelor care au acest drept.

Au fost monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu risc rutier ridicat fiind folosite, zilnic, aparatele de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. In urma activitatilor derulate de politisti, in cele sapte zile de actiune, au fost constatate 366 de abateri contraventionale, prevazute de legislatia rutiera.

Din totalul contraventiilor rutiere, 178 au reprezentat depașiri ale regimului legal de viteza, in 10 cazuri fiind retinut permisul de conducere. In cadrul actiunii, a mai fost retinut un permis de conducere pentru conducere sub influenta alcoolului si a fost constatata o infractiune de conducerea unui vehicul fara permis.

Pe timpul acestei actiuni, in dupa-amiaza zilei de 6 mai 2017, politistii braileni l-au oprit in trafic pe un conducator auto, din localitatea Tecuci, judetul Galati, in timp ce conducea autoturimul pe DE 584, in localitatea Viziru, cu viteza de 102 km/h, inregistrata de aparatul radar.   

Acesta a fost sanctionat cu amenda in valoare de 1.305 lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, si i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioada de 90 de zile. Politistii continua actiunile in trafic pentru salvarea de vieti si cresterea gradului de siguranta rutiera.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>