Published On: lun, mai 8th, 2017

Politistii braileni in misiune speciala la Braila Mall

Vineri, Braila Mall a fost gazda primitoare a evenimentului "Impreuna, pentru siguranta copiilor", o manifestare de amploare a celor mai importante structuri cu atributii in domeniul sigurantei si protectiei cetatenilor.

Astfel, Inspectoratul de Politie Judetean Braila, in parteneriat cu Braila Mall, Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila „General de Brigada Gheorghe Praporgescu”, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dunarea” al Judetului Braila, Brigada 10 Geniu „Dunarea de Jos” Braila – Grupul 5 E.O.D, Centrul Militar Judetean Braila si Politia Locale Braila le-au prezentat copiilor si adolescentilor din secretele meseriilor de politist, jandarm, pompier si militar.

Evenimentul a fost organizat si desfasurat sub forma unor ateliere de prezentare a serviciilor si a tehnicii – autospeciale, mijloacele de interventie, caini de serviciu – din dotarea structurilor care actioneaza pentru ordinea si linistea publica, prevenirea si reducerea efectelor calamitatilor si dezastrelor naturale, linistea si protectia cetatenilor.  

Activitatea s-a adresat prescolarilor si elevilor din unitatile de invatamant din judetul Braila, insotiti de cadre didactice si parinti.

Politistii braileni le-au prezentat copiilor aspecte importante din activitatea structurilor care se ocupa cu identificarea si prinderea autorilor unor infractiuni, tehnica folosita in interventiile specifice structurilor de actiuni speciale, criminalistica si politie rutiera.

Laboratorul criminalistic, mijloacele de interventie si de protectie folosite de luptatori, echipamentele din dotarea politiei rutiere si cainii de serviciu au fost doar cateva dintre atractiile cu care oamenii legii i-au ademenit pe vizitatori.

De asemenea, elevii de liceu au primit informatii despre criteriile si conditiile de inscriere intr-una dintre scolile Ministerului Afacerilor Interne, mai multe informatii regasindu-se pe pagina de internet a institutiei: https://br.politiaromana.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>