Published On: vin, mai 19th, 2017

Peste 500 de politisti braileni au fost cercetati de Conmpartimentul de Control Intern

Pentru a nu se repeta scenariul “Mita la Rutiera”, Compartimentul de Control Intern(CCI) a verificat de la inceputul anului 2016 si pana in prezent peste 500 de politisti. Potrivit informatiilor oferite de Inspectoratul de Politie Judetean(IPJ) Braila, in perioada 1 ianuarie 2016 si pana in prezent, la nivelul Compartimentului Control Intern au fost inregistrate 516 sesizari (petitii, lucrari generale, audiente). Cei mai multi oameni ai legii dintre cei verificati fac parte din structurile operative ale institutiei. Sesizarile au vizat in special aspecte disciplinare privind comportamentul adoptat de politisti in timpul serviciului sau in societate. In unele cazuri, cercetarile au fost finalizate, iar pedepsele pentru cei incriminati au variat de la atentionari si amenzi pana la trimiterea in fata procurorilor, in cazul celor acuzati de fapte de coruptie.

Astfel, 12 politisti au primit doar o “Atentionare, iar in cazul a altor 25 s-a dispus cercetarea prealabila, fiind aplicate 6 sanctiiuni. Mai mult, 70 de sesizari au fost inaintate la unitatile de parchet, pentru analiza si masuri, vizand aspecte de natura penala sau plangeri impotriva actelor de urmarire penala. Au fost si politisti ajunsi in atentia Compartimentului Control Intern (CCI) in cazul carora s-a stabilit nevinovatia. Totodata, in cazul a 119 sesizari ajunse in fata celor de la CCI ori au fost clasate, ori s-au dispus masuri administrative de remediere a deficientelor. Lucratorii CCI au efectuat cercetari in lucrari penale vizand politisti si le-au solutionat dupa cum urmeaza: una cu referat de terminare a urmaririi penale, 9 lucrari penale au fost clasate, 4 lucrari penale au fost inaintate unitatii de parchet, iar in 78 de cazuri a fost sesizat organul competent. De asemenea, urmare a solicitarilor diferitelor unitati de parchet, lucratorii CCI au efectuat acte de cercetare penala, vizand lucratori ai Inspectoratului de Politie Judetean Braila, in cadrul a 120 de delegari (reprezentand sesizari inregistrate la unitatile de parchet).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>