Published On: lun, mai 22nd, 2017

Perchezitii MASIVE in Bucuresti si 3 judete din tara

Politistii efectueaza luni dimineata 12 perchezitii in municipiul Bucuresti si in trei judete la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.200.000 de lei prin evaziune fiscala si spalare de bani.

"La data de 22 mai, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Romane, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, efectueaza 12 perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Arges si Cluj. Activitatile se desfasoara la domiciliile unor persoane si sediile sociale (punctele de lucru) ale unor societati comerciale, cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani", informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane, intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, din cercetari a reiesit ca persoanele banuite ar fi realizat venituri pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale, prejudiciind in acest fel bugetul consolidat al statului.

"Banii proveniti din infractiunea de evaziune fiscala ar fi fost transferati in contul unei persoane fizice, sub forma de pret al unui antecontract de vanzare-cumparare a unor terenuri agricole (ulterior a fost reziliat) si insusiti de una dintre persoanele banuite", se arata in comunicat.

Potrivit anchetatorilor, cei in cauza, in perioada 2010 – 2011, in calitate de administratori de fapt la patru societati comerciale, ar fi incasat venituri de 6.546.600 de lei, in baza unor facturi fiscale, declarand nereal achizitii la organele fiscale, pentru a se inregistra cu TVA deductibil. Expertiza contabila efectuata in cauza a stabilit un prejudiciu cert in valoare de 2.254.773 de lei, compus din 1.352.864 de lei TVA si 901.909 lei impozit pe profit.

La activitati participa si politisti ai inspectoratelor judetene Arges si Cluj.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>