Published On: mie, mai 10th, 2017

O noua medalie pentru handbalul feminin brailean / LPS Braila a castigat medalia de bronz la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar

lps_braila_infobrailaO noua medalie a fost castigata de o echipa braileana de handbal feminin. Dupa medalia de argint obtinuta de HC Dunarea Braila, echipa LPS Braila a reusit sa castige medalia de bronz la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar la fete nivel liceal. Saptamana trecuta, la Caracal s-a desfasurat faza finala a ONSS la handbal fete. Brailencele au facut parte din prima grupa alaturi de echipele din Bucuresti, Brasov si Ploiesti. Cealalta grupa a fost formata de echipe din Alba, Iasi si Olt. La finalul celor trei meciuri din grupe, echipa braileana s-a clasat pe pozitia a doua cu doua victorii si o remiza.

In primul meci din grupa, LPS Braila a infruntat reprezentanta Bucurestiului, cu care a terminat la egalitate, scor 20-20(11-11). A doua partida a fost la discretia brailencelor care s-au impus la 15 goluri diferenta in fata LPS Brasov, scor 31-16(14-10), iar in ultimul meci, impotriva LPS Ploiesti, dupa un inceput bun de meci, in care au condus chiar si cu 8 goluri, brailencele au tremurat pe final pentru victorie. Dupa un final de meci echilibrat, acestea s-au impus la 3 goluri diferenta, scor 26-23(14-10).

Chiar daca la finalul celor trei meciuri, ocupantele primelor doua locuri in grupa, Braila si Bucuresti, au avut acelasi numar de puncte, echipa din capitala a avut un golaveraj mai bun. In semifinale LPS Braila a infruntat echipa gazda, cea a Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” formata din jucatoare de la CSS Caracal. Dupa o prima repriza echilibrata care s-a incheiat cu un gol avans pentru gazde, scor 13-12, in partea a doua gazdele au inceput sa dicteze ritmul jocului si s-au distanta pe tabela de marcaj, reusind sa invinga cu 27-21. 

In finala mica, cea pentru locul trei, Braila a intalnit LPS Iasi, echipa pe care a invins-o la 5 goluri diferenta, scor 21-16.

Lotul cu care LPS Braila a participat la acest turneu a fost a alcatuit din urmatoarele jucatoare: Ana Maria Micu, Ana Caraman – portari, Mirabela Cotet, Alexandra Oprea, Nicoleta Popa, Iasmina Ichim, Oana Nica, Laura Paraschiv, Cristina Vilsan, Alexandra Vrabie si Stefania Epureanu. echipa a fost insotita la turneul de la Caracal de: profesor Eugen Jelesneac si profesor Cosmin Radu.

Sursa foto: Probr.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>