Published On: joi, mai 25th, 2017

O noua lege ii pune pe jar pe soferii din Romania

Aceasta lege a fost data de Ministerul Sanatatii, cel care a modificat normele minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul.

Conform noilor prevederi, permisele de conducere nu vor mai fi eliberate sau reinnoite persoanelor care sufera de afectiuni neurologice grave, asta in cazul in care candidatul nu aduce un aviz medical autorizat in acest sens:„In consecinta, tulburarile neurologice asociate afectiunilor sau interventiilor chirurgicale care afecteaza sistemul nervos central sau periferic, conduc la deficiente senzoriale sau motorii si afecteaza echilibrul si coordonarea, trebuie sa fie luate in considerare in functie de efectele lor functionale si riscurile evolutive. In astfel de cazuri, eliberarea sau reinnoirea permisului de conducere se poate realiza sub rezerva evaluarii periodice, in cazul riscului de agravare. Sindromul de apnee moderata in somn de tip obstructiv corespunde unui numar de episoade de apnee si hipopnee pe ora (indice apnee-hipopnee) cuprins intre 15 si 29, iar sindromul de apnee severa in somn de tip obstructiv corespunde unui indice de apnee-hipopnee de minimum 30, ambele fiind asociate cu somnolenta diurna excesiva„, se arata in modificarile realizate, potrivit kanald.ro.

Acest lucru poate duce la o reducere semnificativa a numarului de soferi din tara pentru ca, potrivit unui studiu, Romania se pozitioneaza pe locul 5 in clasamentul european al adormirii la volan, peste 270.000 de soferi sufera de apnee in somn.

De aceasta afectiune sufera peste 40% din populatia intregii lumi. Afectiunea se menifesta prin intreruperea fluxului de aer in timpul somnului si prin episoade de sufocare brusca.

 

 

 

Sursa: frip.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>