Published On: lun, mai 22nd, 2017

Munca part-time va fi taxata la fel ca cea cu norma intreaga din data de 1 iulie / Statul vrea sa aduca la lumina salariile din asa-numita zona “gri” a economiei

De la 1 iulie se va aplica aceasta masura angajatilor part-time care lucreaza 2, 4, 6 ore, nu au nicio alta sursa de venit(contract de munca sau pensie) si câstiga sub 1.065 lei net/luna. Patronii firmelor care au angajati care lucreaza part-time vor plati de la 1 iulie aceeasi contributie pe care o platesc pentru salariul minim pe economie, pentru o norma intreaga. Parerea oamenilor de afaceri este ca principalii afectati de aceasta masura vor fi tinerii pe care patronii nu vor ezita sa-i concedieze, sustine Cyd.ro.

Ministerul Finantelor prin aceasta masura vrea sa aduca la lumina salariile din asa-numita „zona gri” a economiei. Oficialii din Finante sustin ca multi patroni incheie contracte part-time si o parte din salarii nu apar in acte, oamenii fiind platiti „la negru”.

Presedintele consiliului IMM-urilor, Liviu Rogojinaru, a declarat: „Munca la gri se va reduce in momentul in care scad taxele pe salariul omului si atunci firmele nu mai au de ce sa se gândeasca la tot felul de tertipuri ca sa poata sa plateasca din alte surse salariatii.”

In acte, cu un singur job part-time pentru care angajatii primesc circa 500 de lei, apar peste 360.000 de romapani, iar autoritatile sustin ca suma primita de acestia este prea mica ca sa fie si adevarata. In prezent, patronii firmelor platesc o contributie de 80 de lei pentru un contract de 2 ore/zi si 330 de lei pentru un contract de 8 ore/zi.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>