Published On: joi, mai 18th, 2017

Misterul bubuiturii se adanceste / Meteorit, explozie sau avion supersonic? Autoritatile tac malc

Marti, in jurul orei 16:30, o bubuitura puternica a creat panica atat printre braileni, cat si printre galateni. La mai bine de 48 de ore distanta autoritatile inca nu au oferit un raspuns concret despre cauza bubuiturii. Lipsa unui raspuns oficial i-a facut pe locuitorii celor doua judete sa vina cu propriile teorii. Daca ar fi avut loc un exercitiu, simulare, alarmare sau alta aplicatie militara, toate publicatiile din cele doua orase ar fi fost anuntate pentru a informa populatia sa ramana calma.

Chiar si Inspectoratele pentru Situatii de Urgente din cele doua orase asteptau cu sufletul la gura un apel de urgenta care sa le solicite interventia. Misterul nu face decat sa se adanceasca si probabil nu vom afla niciodata ce a provocat sunetul respectiv. Pana la urma, ce s-a intamplat?A explodat vreo butelie, combinanul, ne ataca rusii, vreun experiment al americanilor care a mers prost sau poate ne invadeaza extraterestii. Cert este ca suspansul in jurul acestui fenomen straniu se pastreaza.

Majoritatea teoriile care au circulat printre cetateni au picat rapid. Potrivit astronomului de la Observatorul Astronomic din Galati,  Ovidiu Tercu, zgomotul ar fi putut fi cauzat de un asteroid care sa se fi dezintegrat in atmosfera, dar nu exista date ca un astfel de fenomen sa fi avut loc.

Pana la urma cetatenii se pare ca se vor multumi cu teoria cum ca un avion supersonic a coborat sub plafonul de 10 mii de metri. Asta ar presupune o eroare de pilotaj, pentru ca spargerea zidului sonic sub aceasta altitudine este total interzisa. Comandorul Feodor Ichim sustine ca nu crede ca vreun pilot ar putea sa faca asa ceva, mai ales ca urmarile ar fi mult mai grave, dar nimeni nu exclude un accident, asa cum nu este exclusa nici varianta cu meteoritul.

Totusi, cei de la Ministerul Apararii Nationale care sunt in masureasa confirma sau sa infirme aceasta teorie nu au oferit niciun raspuns oficial. In concluzie, raspunsul oficial se lasa in continuare asteptat, asa ca raman doar ipoteze.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>