Published On: lun, mai 15th, 2017

Ministrul Sanatatii,Forian Bodog a gasit solutia pentru a pastra specialistii in tara

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat ca urmeaza sa depuna candidatura Romaniei pentru Agentia Europeana a Medicamentului, care, din cauza Brexit-ului, nu mai poate ramane in Marea Britanie. Institutia ar urma sa ajute la pastrarea specialistilor in tara, a declarat oficialul pentru Mediafax.

"Pregatim candidatura Romaniei pentru relocarea Agentiei Europene a Medicamentului din Marea Britanie. Exista o rezolutie mai veche a Comisiei Europene care spune ca au prioritate pentru crearea de agentii noi statele care nu au nicio astfel de agentie pe teritoriul lor, iar noi suntem una dintre aceste tari. Practic sunt multe candidaturi, 23 de tari si-au exprimat intentia de a candida, iar Comisia Europeana va stabili niste criterii si se va face o lista scurta a acelora care indeplinesc aceste criterii. Si daca ne vom afla si noi pe aceasta lista scurta, vom solicita altor tari europene sa ne sustina pentru Agentia Europeana a Medicamentului sa poata fi relocata in Romania. Secretariatul General al Guvernului a identificat deja spatiu pentru aceasta agentie si urmeaza sa ni se transmita si oficial acest lucru", a declarat Florian Bodog.

Ministrul Sanatatii spune ca o astfel de institutie ar aduce avantaje pentru sistemul de sanatate din Romania.

"Pentru Romania, ar fi un motiv de mandrie nationala, ar insemna locuri de munca pentru personalul medical, farmaceutic, pentru personalul tehnic. Romania este un climat bun si pentru angajatii straini care ar urma sa se reloce aici datorita chiriilor scazute, costului vietii scazut si siguranta este un element pe care noi l-am subliniat intotdeauna pentru ca nu au fost atacuri teroriste. Avem personal calificat in acest domeniu, absolventi de medicina si farmacie, iar salariile de nivel european ar putea diminua exodul specialistilor. Exista si posibilitatea sa facem o candidatura comuna cu Bulgaria pentru aceasta Agentie si cand va aparea lista, va trebui sa ne cautam sustinatori din Europa", a explicat Florian Bodog.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>