Published On: vin, mai 26th, 2017

Marian Dragomir: “Primaria Municipiului Braila nu abandoneaza scopul nostru de a da abonamente 100% gratuite elevilor / Primaria are bani pentru elevi”

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Marian Dragomir a vorbit din nou despre abonamentele gratuite pentru elevi. Dupa ce Prefectura a refuzat in prima instanta aceasta propunere, edilul sef a spus ca nu a renuntat la acest proiect pentru ca elevii braileni sunt indreptatiti sa beneficieze de abomanente gratuite, asemeni batranilor si studentilor. Acesta sustine ca dupa o discutie cu parlamentarii PSD de Braila a fost initiat un proiect de lege prin care sa ofere elevilor, atat pentru celor de scoala generala, cat si celor de liceu, abonamente Braicar reduse cu minim 50% pentru toata perioada anului calendaristic. Primarul a spus minim 50%, deoarece nu isi doreste o impunere in toate orasele si localitatile din judet, pentru ca exista posibilitatea ca administratiile acestora sa nu dispuna de fondurile necesare. Totusi, daca acest proiect ca deveni realitate, la nivelul municipiului Braila abomentele vor fi gratuite in proportie de 100% pentru ca Primaria Braila are banii necesari sa suporte acest lucru.

“Am incercat sa oferim acele abonamente gratuite elevilor, dar din pacate Prefectura a avut alta opinie si in urmatoarea sedinta de Consiliu Local vom pune in aplicare prevederile ad litteram din Lege pentru a nu exista interpretari. Dar acest lucru nu inseamna ca noi si Primaria Municipiului Braila abandoneaza scopul nostru de a da abonamente 100% gratuite elevilor. Am avut zilele trecute o discutie cu toti cei patru parlamentari PSD de Braila, am initiat un proiect de Lege prin care elevii indiferent daca sunt de scoala generala sau liceu sa poata primi gratuitate minim 50% din abomanent pe tot parcursul anului calendaristic si nu doar scolar, pentru ca Primaria are bani pentru elevi. In plus, doreste sa sustina invatamantul si participarea elevilor la cursuri. Parlamentarii PSD de Braila vor avea o discutie cu Ministerul de Finante pentru ca asa este normal si ulterior, in urma acestor discutii vor depune aceasta initiativa legislativa. Spunem minim 50%, pentru a nu exista o impunere la orasele sau localitatile care nu au disponibilitati, dar in municipiul Braila se doreste oferirea unei gratuitati de 100%. Primaria Municipiului Braila are si dorinta si bani in buget pentru a acorda abonamente 100% gratuite elevilor. Pentru a nu mai exista niciun fel de interpretare din partea Prefecturii alegem aceasta cale legala”, a declarat Marian Dragomir.

Pe aceleasi subiect senatorul, Ion Rotaru a avut o interventie spunand ca cel mai optimist scenariu este ca din toamna elevii se vor putea bucura de abonamnetele gratuite: “Speram sa treaca cat mai repede aceasta initiativa, bineinteles ea va parcurge un drum, nu cred ca va fi gata pana la sfarsitul sesiunii, undeva in toamna.” 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>