Published On: lun, mai 8th, 2017

Lovitura pentru fumatori / De la 1 iunie se vor scumpi tigarile

Tigarile se scumpesc de la 1 iunie, asta dupa ce Ministerul Finantelor va creste acciza la tutun cu 1%. De asemenea, oficialii institutiei au negociat cu marii jucatori din industria de tutun un calendar de majorare a accizei cu cate 2% pe an pana in 2022, sustine capital.ro.

Concret, acciza totala la tigarete creste cu 1% de la 1 iunie 2016 si cu cate 2% pe an pana in 2022, incepand cu anul viitor. Declaratia a fost facuta pentru Capital de Ionut Misa, secretar de stat din cadrul ministerului de Finante.

Modificarile se vor face in Parlament prin amendarea OUG 3/2017, aflata acum la Comisia de Buget Finante a Camerei Deputatilor, in faza de raport. De asemenea. modificarile sunt cuprinse in Raportul de Convergenta aprobat vineri de Guvern si care va fi trimis Comisiei Europene.

Producatorii de tigarete nu au fost luati prin surprindere.

"Era de asteptat o crestere a accizei totale, dat find faptul ca nu a fost inflatie in 2016 si ca, de la 1 apirlie, a scazut componenta specifica. Dupa publicarea in Monitorul Oficial, fiecare producator isi va anuta noile preturi, urmand procedura legala", a declarat, pentru Capital, Gilda Lazar, direcotr de comunicare al JTI Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>