Published On: lun, mai 22nd, 2017

Lionel Messi, atacantul Barcelonei, a castigat Gheata de Aur

Lionel Messi, atacantul Barcelonei, a castigat Gheata de Aur, trofeu care se acorda celui mai bun marcator din campionatele europene. Argentinianul obtine pentru a patra oara in cariera acest trofeu.

Decarul catalanilor a inscris doua goluri, duminica, impotriva lui Eibar (4-2), in ultima etapa din Primera Division, si a incheiat sezonul cu 37 de goluri, ceea ce inseamna 74 de puncte in clasamentul Ghetei de Aur, anunta Libertatea.

Messi a fost urmat de olandezul Bas Dost (Sporting Lisabona, 34 de goluri, 68 de puncte) si de gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund, 31 de goluri, 62 de puncte).

Argentinianul, care mai cucerise trofeul in 2010, 2012 si 2013, l-a egalat la acest capitol pe portughezul Cristiano Ronaldo, rivalul sau de la Real Madrid.

Cu echipa, Messi a castigat in acest sezon Supercupa Spaniei, dar are ocazia sa cucereasca si Cupa Spaniei la sfarsitul finalei cu Alaves, programata pe 27 mai.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>